21 Eylül 2024
  • Kocaeli16°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C
  • Rize18°C

AK PARTİ'DE YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI BAŞLADI

İlçe başkanları, il ve ilçe yöneticilerinden belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için istifa edeceklerle istişarelere başladı.

AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları başladı

02 Ağustos 2023 Çarşamba 09:52

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmasının hemen ardından gözler 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere çevrildi. Büyük kongresini eylül- ekim ayında yapmayı planlayan ve il ve ilçe teşkilat kongrelerini ise seçim sonrasına bırakacak olan AK Parti, yerel seçimlere eksik kadro ile gitmemek için çalışma başlattı. İl ve ilçe teşkilatlarından belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği için istifa edecek isimlerle görüşmeler başladı.

KOCAELİ'DE HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Kocaeli’de ilçe başkanları ile tek tek görüşmenin yapıldığı AK Parti’de, aynı zamanda teşkilatta görev yapan il ve ilçe yöneticilerinden belediye başkanı ve meclis üyesi olacak isimlerle görüşülüyor. İstifa edecek olan ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticilerinin istifalarının il başkanlığı ve ilçe başkanlıkları tarafından ekim ayının sonuna kadar alınması bekleniyor. İstifalar alındıktan sonra ilçe başkanlarından ve yöneticilerden boşalan koltuklara atama ve yedek yöneticilerin gelmesi sağlanacak. İstifa ve atamalar aralık-ocak ayına bırakılmayacak. AK Parti teşkilatları istifa edecek teşkilat yöneticilerinin yerine yeni yöneticilerini atayarak seçime hazır olmayı planlıyor.