18 Ekim 2024
  • Kocaeli8°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C
  • Rize12°C

KOCAELİ STADYUMU SÜPER LİG İÇİN HAZIRLANACAK!

Uzun yıllar sonra Süper Lig hasretine son vermek isteyen Kocaelispor camiası için bu sezon ayrı bir heyecan yaşanırken, Kocaeli Stadyumu ve çevresi ile ilgili de önemli projeler hayata geçmek için gün sayıyor.

Kocaeli Stadyumu Süper Lig için hazırlanacak!

13 Şubat 2024 Salı 15:23

Kocaeli Stadyumu, ilk kazmanın vurulduğu günden günümüze konumu, mevcut çevre düzenlemesi, ulaşım, iletişim ve otopark gibi farklı sorunlarla gündeme geliyor ve bu önemli yapının gerektiği gibi kullanılamamasında önemli rol oynuyordu. Yeşil-siyahlı futbolseverlerde bu faktörlerden ötürü iç saha maçlarına beklenen rağbeti göstermiyor, maça gelenlerde büyük zorluk yaşıyor.

Bu sezon Trendyol 1.Lig’de hedefini mutlak Süper Lig olarak belirleyen ve ligde ilk 3’te yer alan Kocaelispor’un Süper Lig’e çıkması durumunda aynı sorunların devam etmemesi adına çalışmalara hız kazandırıldı. Stadyuma ulaşımın daha kolay gelmesi adına mevcut çalışmalar devam ederken, önümüzdeki sezona bu çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğindeki çalışmalar kapsamında stadyum çevresinde kamulaştırma yapılarak otopark sorunu, iletişim sorunu ve maça gelecek vatandaşların vaktini değerlendirmeleri adına kafe, restoran ve yeni sosyal alanlar stadyum çevresine kazandırılacak. Kocaeli Stadyumu ve çevresinin Süper Lig’e yakışır bir sosyal alan olması için çeşitli çalışmalar yapılacak.