18 Ekim 2024
  • Kocaeli9°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara5°C
  • Rize12°C

CHP MECLİS GÜNDEMİNİ BASININA DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, bölge basınıyla buluştu. Orhan, beş meclis üyesiyle beraber gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Meclis gündemini basınına değerlendirdi

17 Mayıs 2024 Cuma 13:27

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve beraberindeki belediye meclis üyeleri Gülcan Aksu, Nuran Gökdemir, Ferman Torun, Engin Sözbir ve Ahmet Kadı ile birlikte Gebze bölgesindeki görev yapan gazetecilerle buluştu. Yerel seçimlerin ardından ilk kez basının karşısında olan CHP heyeti hem seçim sonuçlarını değerlendirdi, hem gündeme dair konulara değindi hem de gazetecilerden gelen sorulara cevap verdi. Kahvaltılı basın toplantısında konuşan Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP’nin neden Gebze’de aday çıkartmadığını samimiyetle anlattı. Süreçle ilgili bildiklerini gazetecilere aktaran Orhan, “Genel merkezimiz Türkiye ittifakını kurgularken partilerle yaptığı görüşmeler sonucunda TİP’in taleplerini alıyor. TİP Sultanbeyli veya Gebze’de aday çıkartmak istediklerini partimize iletiyor. Sultanbeyli konusu geçince İBB başkanımız buraya şerh koyuyor ve ‘Oradaki adayımız güçlü ve iddialı Sultanbeyli’yi kazanabiliriz” deyince TİP genel başkanı da Gebze’den aday oluyor. Dolayısıyla MYK’mız da bu kararı alıyor” ifadelerini kullandı. Orhan, önümüzdeki haftalarda yapacaklarını danışma kurulu toplantısında bu konunun enine boyuna irdeleneceğini de söyledi. Orhan şöyle devam etti;

 
“6. MECLİS ÜYEMİZİ 60
OY FARKLA KAYBETTİK”
“Şuana kadar Gebze’de ana meclis dahil üç tane meclis yapıldı. Bugün mecliste Gebze adına CHP adına hangi karalar verdik ve nasıl duruş sergiledik bunlar ile alakalı kamuoyunu bilgilendirmek için toplandık. Türkiye genelinde yerel yönetimler üzerinde CHP’nin sağlamış olduğu büyük bir başarı var. Bu anlamda gönül isterdi ki Gebze’de de bir adayımız olsun. Biz örgüt olarak CHP Gebze üyeleri sandık görevlileri CHP ilçe başkanlığı kurul yönetimi olarak her anlamda hazırdık. Üç tane de belediye başkan aday adaylığı başvurumuz olmasına rağmen genel merkez ve MYK böyle bir karara vardı. Bu anlamda da hem bu krizi yönetmek hem de bu süreci yönetmek için büyük bir sorumluluk ve bir risk aldık. Gebzeli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Çünkü adayımız yoktu ama beş tane birbirinden değerli arkadaşımız bugün belediye meclisinde bu kentin hakkını hukukunu savunacaklar. 6. meclis üyemizi 60 oy gibi ufak bir rakamla kaçırmış olduk. Ama mücadele devam ediyor.

whatsapp-image-2024-05-20-at-12.53.58-(1).jpeg 

“DOĞRUNUN YANINDA
YANLIŞIN KARŞISINDAYIZ”
Yeni bir süreç başladı. Bu anlamda seçmen de kamuoyu da gördü ki CHP’li belediyelerin 2019-2024 arasında yaptığı çalışmalar ile vatandaşa sosyal demokrat belediyeciliği anlatması sonucunda halkımız bir seçim yaptı ve yerelde CHP’yi birinci parti yaptı. 4 buçuk yıllık görevim boyunca daha önceki meclis grubumuzda da biz her şeyi reddeden her şeye karşı gelen değil, bu kentte belediye başkanını kente fayda sağlayacak bir muhalefet anlayışı izlemiştik. Bu dönemde de kendimiz için değil kentimiz için mücadele edeceğiz. Yapılan her doğrunun yanında, yapılan her eksikliğin de karşısında durup bu kente yararlı projeler yapılması için gayret vereceğiz. Bu basınla bizim ilk buluşmamız olmayacak bundan sonraki meclisler daha hareketli geçeceğine olan inancımız tam. Arkadaşlarımızın hepsi kendi komisyonları ile ilgili detaylı araştırma yapıyor. Bu neticede ayda en az iki kere basın aracılığı ile halkımızı bilgilendirmek için bir araya geleceğiz.
 
“YEREL YÖNETİMLER GEBZE
BASINA SAHİP ÇIKMALI”
Yeni dönem ile birlikte birçok problem meclis gündemine geldi. Bunlardan biri köy planları. Köylerden gelen şikayetler ve problemler için birazdan imar komisyonundaki arkadaşımız sizleri bilgilendirecek. Onun dışında yapılması planlanan Kroman Çelik’in Kirazpınar alanında yapmasını planladığı bir cülus alanı durumu söz konusu. Orada da hem kendimizi hem mahallemizi bu durumdan kurtarmak için böyle bir mücadele başlatılacak. Geçmişte bugüne gelen tapu, trafik sorunları ile ilgili mücadele edeceğiz. Basının da çıkan yasalarla yaşadığı sorunları biliyoruz. Bütün belediyeleri, yerel yöneticileri yerel basına sahip çıkmalarını davet ediyoruz. Biz bu anlamda basını bu sıkıntılı durumdan kurtarma için hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Herkes kamuoyunu bilgilendirmek için ciddi anlamda bedel ödeniyor. Bu anlamda yerel yönetimlerde gazetecilik, basın anlamında bu işe emek vermiş, zorluğunu çekmiş kişilerden oluşursa oradaki yetkili kişide basın emekçilerinin kentte yaşadığı sorunları anlayabilir ve çözüm önerileri üretebilir”
 
“BELEDİYE YÖNETİMİ TASARRUF
YAPMAYI ARTIK ÖĞRENMELİ”
CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Engin Sözbir yaptığı açıklamasında, “Biz kafalardaki klasik bildiğiniz alıştığınız her şeyi reddeden meclis üyeleri olmayacağız, sorunları söyleyeceğiz bunları için çözüm de üreteceğiz. Bugüne kadar yaptığımız komisyonlarda olumlu şeylere evet, olumlu bulmadığımız konulara da hayır dedik. Şerh koyduğumuz bir konu 2023 bütçesi oldu. Kesin hesap raporuna bakıldığında, müdürlükler arasındaki harcamalar dikkat çekiciydi. Gebze Belediyesi yönetimini tasarruf yapmaya davet ediyoruz. Tasarruflu harcamalar ve yatırımlar yapılırsa açık vermeyecek bir belediyemiz var. İkinci itiraz konumuz da belediye varlıklarının, arsaları satmak istemelerine oldu. Yeşil alana ihtiyaç var bu sebepten bir metre kare arsa satılmasına karşıyız. Üçüncü şerrimiz de 2B’den ya da gecekondudan hak sahiplerinin malı alınırken uygulanan kararlara yönelikti.” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-05-20-at-12.53.57.jpeg 

“BİZ YAPTIK OLDU ANLAYIŞINA
BERABER YAPALIM DİYORUZ”
CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kadı ise yaptığı konuşmasında, “Gebze’nin sesini sadece burada değil, KBB meclisinde İzmit’te duyuracağız. Bu açıdan sesimizi duyuracak basına ihtiyacımız var bu açıdan sizlerin desteğini istiyoruz. Mayıs meclisinde sekiz gündem maddesinin dördünü oy birliğiyle geçirdik. Muhalefet sadece ret eder, muhalefet sadece şerh koyar algısını yok ettik. Biz hiçbir şeye kayıtsız şartsın yapın ya da yapmayın demiyoruz, sadece inceleyelim diyoruz. Biz Gebze halkı adına mücadele veriyoruz, tüm meclis üyesi arkadaşlarımız kendi değerleri üzerinden Gebze için gayret ediyor. Fikirlerimiz sorulmalı, Gebzelilerin fikirleri sorulmalı, yapılmasın demiyoruz beraber yapalım diyoruz. KBB’de de Gebze bölgesi için bizde buradayız mücadelesinin yumruğunu masaya vuruyoruz. Söz verseler de vermeseler de biz buradayız diyeceğiz.” dedi.