03 Temmuz 2024
  • Kocaeli30°C
  • İstanbul29°C
  • Ankara35°C
  • Rize27°C

EN UCUZ SIFIR ARABA FİYATLARI BELLİ OLDU!

Haziran ayı en ucuz sıfır araba modelleri belli oldu.

En ucuz sıfır araba fiyatları belli oldu!

29 Haziran 2024 Cumartesi 13:34

Haziran ayının en ucuz sıfır araba markaları belli oldu. Araba almak isteyen vatandaşlar, GSR uygulama tarihinin ileriye çekilmesi kararı sonrası, otomobil satışlarında indirim kampanyalarının daha da artacağı beklentisiyle en ucuz sıfır araba modellerini araştırıyor.

İNDİRİM KAMPANYALARI ARTABİLİR

Genel Güvenlik Yönetmeliğinin (GSR) uygulama tarihi ülkemizde üretim yapan firmalar için uzatıldı. Böylece GSR kapsamına girmeyen araçların son satış tarihi 7 Temmuz 2024'ten 31 Ağustos 2024 tarihine ertelendi. Markalar zorunluluk tarihi yaklaştığı için ellerinde araç kalmasın diye kampanyalar düzenleyip donanımsız araçlarını ucuz fiyattan satmaya çalışıyor. Bundan sonraki süreçte zaman genişlediği için kampanyaların daha da artması ve rekabetin yoğunlaşması bekleniyor.

Öte yandan Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe "6 ay-6 bin kilometre" ve "ilan kısıtlaması" uygulamalarının 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını bildirdi.

Bakanlık, hayata geçirilen düzenlemeler ile hem tüketiciler lehine fiyat istikrarını sağlamak, hem de sektör yetkileri için adil ve dengeli bir piyasa yapısını tesis etmek amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ve gerek görülmesi halinde ilave tedbirlerin de alınacağını bildirdi.

Araba almak isteyenler bu gelişmeler sonrasında en ucuz sıfır araba modellerini aratmaya başladı.

900.000 TL ALTINDAKİ O OTOMOBİLLER

Türkiye'deki en ucuz sıfır araba markası Hyundai i10 oldu. i10'u KIA Picanto takip ederken Picanto'yu DACIA Yeni Sandero izledi.

Kaynak: Sabah