18 Ekim 2024
  • Kocaeli9°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara5°C
  • Rize12°C

EREN CAN YERLİKAYA, TÜRKİYE 9. SU OLDU

Yapay zeka üzerine çalışan mühendis Murat Yerlikaya ile Gebze ve Çayırova’nın tanınmış mimarlarından Yüksek Mimar Olcay Yerlikaya'nın üç çocuğundan en büyüğü olan Eren Can Yerlikaya, 2024 YKS Eşit Ağırlık Türkiye 9.ncu oldu.

Eren Can Yerlikaya, Türkiye 9. su oldu

19 Temmuz 2024 Cuma 09:25

Yükseköğretim kurumları Sınavı 2024 sonuçlarına göre Kocaeli’den 7 öğrenci 3 milyon 120 bin öğrenci arasında ilk 100’e girmeyi başarırken Kocaeli Birincisi ve Türkiye 9.su olan Gebze Şehit Öğretmen Necmettin Kuyucu Anadolu Lisesi öğrencisi Eren Can Yerlikaya oldu.

asdasdsd-001.jpg

8-9 Haziran'da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Puanların açıklanmasının ardından Türkiye 9.su çıkarak önemli başarıya imza atan Eren Can Yerlikaya Gebze’nin ve Yerlikaya ailesinin gururu oldu.

Gebze'nin tanınmış mimarlarından Olcay Yerlikaya’nın oğlu olan Eren Can Yerlikaya’nın başarısına duyarsız kalmayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’de sosyal medya hesabından Eren Can Yerlikaya’nın başarısını kutladı.

eren2.jpg