05 Ekim 2024
  • Kocaeli24°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara19°C
  • Rize22°C

EMEKLİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİLER! TÜM TÜRKİYE'DE %50 İNDİRİM

16 milyon emekli için SGK aracılığıyla, 5.500’den fazla özel işletmeyle anlaşma gerçekleştirildi. Türkiye'nin her yerinde geçerli olacak indirimler için harekete geçildi. Artık tüm emekliler o ürünleri yüzde 50 indirimli alacak

Emekliler için harekete geçtiler! Tüm Türkiye'de %50 indirim

09 Ağustos 2024 Cuma 15:44

16 milyon emekli için sağlık, ulaşım, sosyal ve kültürel alanlarda pek çok avantaj sağlayan indirimler, ülke genelinde yaygınlaştırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il müdürlükleri aracılığıyla, 5.500’den fazla özel işletmeyle anlaşmalar yapıldı.

YÜZDE 5 VE 50 ARASINDA

Bu anlaşmalar çerçevesinde, her ilde emekliler akaryakıt istasyonlarından kafelere, giyim mağazalarından hırdavatçılara, sağlık hizmetlerinden otellere kadar birçok sektörde indirimli hizmetten yararlanabilecek. İndirim oranları ise %5 ile %50 arasında değişiklik gösteriyor. Emekliler, yaşadıkları illerde hangi işletmelerin ne kadar indirim sunduğunu 'emekliler.gov.tr' adresinden öğrenmeleri mümkün.

BAKAN DESTEĞE DEVAM MESAJI VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye genelinde kamu kurumları ve özel sektörle işbirliği içinde çeşitli anlaşmalar imzalamaya devam ettiklerini belirterek, "Türkiye Yüzyılı’nın kıymetli emektarlarına her türlü kolaylığı sağlamak için desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN SAĞLIK HİZMETİ

81 ilde SGK il müdürlükleriyle anlaşma yapan özel şirketler arasında, özellikle termal oteller ve optikçiler öne çıkıyor. Emekli vatandaşların yaş ilerledikçe en çok ihtiyaç duyduğu ürünler ve sağlık hizmetleri de bu indirimli kampanyalar kapsamına alındı.

DÜĞÜN İNDİRİMLERİ DE YAPILIYOR

Birçok ildeki termal oteller, emeklilere %50’ye varan indirimler sunarken, bazı belediyeler su ve şehir içi ulaşımı emeklilere ücretsiz sağlıyor. Ayrıca, çocuklarına düğün yapacak olan emeklilere bazı illerde %30’a varan indirimler uygulanıyor.

TTNET, SARAR, ARAS KARGO

SGK ile imzaladığı protokol çerçevesinde Türk Telekom, emeklilere TTNET üzerinden %10 indirim sunuyor. Sarar giyim mağazaları emeklilere %30, Aras Kargo ise Türkiye genelinde kargo gönderimlerinde %15 indirim sağlıyor.

GIDA VE GİYİM HARCAMALARINDA NAKİT İADESİ

PTT Kargo, maaşını bankadan alan emeklilere ücretsiz finansal hizmetler sunarken, maaş ödemelerini konuta yapıyor ve Pttkart sahiplerine gıda ve giyim harcamalarından nakit iadesi yapıyor. İşbir Yatak da emeklilere alışverişlerinde %20 indirim sağlıyor.

ULAŞIMDA İNDİRİM

"Türkiye Yüzyılı Emektarları" projesi kapsamında, Türk Hava Yolları (THY) 60 yaş üzeri emeklilere yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda %15 indirim sunuyor. Otobüs yolculuklarında ise emeklilere %20 indirim uygulanıyor. TCDD, 31 Aralık 2024’e kadar YHT, anahat ve bölgesel trenlerde tüm emeklilere %10 indirim sağlıyor.

15 BANKA

SGK, aralarında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Ziraat Katılım Bankası, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Türkiye Finans Katılım, TEB, QNB Finansbank, Kuveyt Türk, PTT Bank, ING, Denizbank ve Albaraka Türk’ün de bulunduğu 15 bankayla protokol imzaladı. Bu bankalar, emeklilere özel indirim ve ayrıcalıkları kendi web sitelerinde duyurmaya başladı.

HAYAT BOYU ÖĞRENME

SGK, Yükseköğretim Kurulu ile işbirliği yaparak emeklilere yönelik 3. yaş üniversitelerini yaygınlaştırıyor. Bu üniversiteler, emeklilere hayat boyu öğrenme fırsatı sunuyor ve SGK il müdürlükleri, bu kapsamda 41 üniversiteyle protokol imzaladı.

KYK'DA ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Emekliler, yıl boyunca bakanlıklara bağlı sosyal tesislerden %15 indirimli olarak faydalanabiliyor. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında 2024 yaz döneminde bir ay boyunca ücretsiz konaklama imkanı sunuluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise sinema biletlerinde %40 indirim yapıyor. Emeklilere özel sosyal tesislerde ise Türk-İş’e bağlı Tesİş’te %30, Türk Metal’de %40, Koop-İş’te %30 indirim uygulanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi