05 Ekim 2024
  • Kocaeli24°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara19°C
  • Rize22°C

SGK UZMANINDAN EMEKLİLERE MÜJDE: ÇİFT MAAŞ GELİYOR!

SGK Uzmanı Melis Elmen, gündeme gelen Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi hakkında detayları açıkladı.

SGK uzmanından emeklilere müjde: Çift maaş geliyor!

14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:02

Emekli maaşlarının yetersiz kalması nedeniyle yaşanan sorunlara çözüm olarak gündeme gelen Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES), SGK Uzmanı Melis Elmen tarafından ayrıntılarıyla açıklandı.

TES'İN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Bu sistemde hem çalışanlar hem de işverenler prim ödeyecek, devlet de ek katkı sağlayacak. Bu sayede emekliler, normal maaşlarına ek olarak ikinci bir gelir elde edebilecekler. Ancak, BES'ten farklı olarak TES’te kolayca çıkış yapılamayacak; belirli bir yaş aralığında emeklilik şartı bulunacak.

SGK UZMANI MELİS ELMEN'DEN AÇIKLAMA

"Tamamlayıcı emeklilik sistemi, aslında normal emekli maaşınıza ek olarak ikinci bir maaş gibi düşünülmeli. İçeride biriken tutarlar sayesinde emeklilikte daha rahat bir yaşam sürmek mümkün olacak.

Yeni işe başlayanlar için zorunlu olacak olan TES, mevcut çalışanlar için ise kademeli olarak uygulanacak. Çalışanlardan %3, işverenlerden %2 ve devlet katkısı olarak %30 oranında prim ödemeleri yapılacak. Mevcut BES'ten farklı olarak, TES'te çalışanların sistemden çıkması daha zor olacak ve 58-60 yaş aralığında emeklilik öngörülüyor."

TES, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi ve ekonomik güvencelerini sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: kamusonhaber