19 Eylül 2024
  • Kocaeli20°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C
  • Rize22°C

CHP'DEN YAKUP TÖRK’UN UZAKLAŞTIRILMASINA ONAY ÇIKMADI!

CHP İl Disiplin Kurulu, parti aleyhine çalıştığı iddiasıyla savunmasını istediği Dilovası Belediye Başkan Adayı Yakup Törk’le ilgili kararını verdi.

CHP'den Yakup Törk’un uzaklaştırılmasına onay çıkmadı!

09 Eylül 2024 Pazartesi 10:56

8 kişilik kurul üyesinden 3’ü Törk’ün uzaklaştırılmasını istedi. 5 üye ise genel merkezin talebini karşı oy kullandı. Böylece Yakup Törk’ün uzaklaştırılmasına onay çıkmamış oldu. 
CHP Genel Merkezi, yerel seçim sürecinde parti aleyhine çalıştıkları belirlenen isimlerin ihracı veya partiden bir süreliğine uzaklaştırılması amacıyla tüm örgütlerden dosya istedi.  Kocaeli’de de Körfez Belediye Başkan Adayı Tayfun Balıkçı’nın ihraç edilmesi, Dilovası Belediye Başkan Adayı Yakup Törk’ün de 1 yıl boyunca partiden uzaklaştırılması istemiyle, savunmaları alınması istendi. Aylardır toplanamayan CHP İl Disiplin Kurulu, Yakup Törk hakkında karar vermek için geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. 8 kişilik kurul üyesinden 3’ü Törk’ün uzaklaştırılmasını istedi. 5 üye ise genel merkezin talebine karşı oy kullandı. Böylece Yakup Törk’ün uzaklaştırılmasına onay çıkmamış oldu.