18 Ekim 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • Rize12°C

“FİLİSTİN ÖZGÜR OLANA DEK, DİRENİŞ DEVAM EDECEK”

14. Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki söyleşiler kapsamında Politik Aktivist Azzam Tamami ve Yazar Mehmet Ali Bulut kitapseverlerle bir araya geldi.

“Filistin özgür olana dek, direniş devam edecek”

10 Ekim 2024 Perşembe 11:27

Bu yıl “Savaşın ve Acının Edebiyatı” teması ile düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Selim Sırrı Paşa Salonu’ndaki söyleşiler de Politik Aktivist Azzam Tamami ve Yazar Mehmet Ali Bulut katılımcılara hitap etti. “7 Ekim’de Ne Oldu? 1917’den Bu Yana Filistin Direnişi” konulu söyleşide konuşan Tamami, “Filistin’de şehit vermemiş bir aile bulmak imkansız. Filistin’de 3’üncü ve 4’üncü nesiller direniyor. Filistin’de özgür olana dek direniş devam edecek” dedi.

 “IRKÇI BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİPLER”

Dün, bugün ve gelecekte Filistin’de yaşananları anlamak için sorunun kökenini anlamak gerektiğini söyleyen Tamami, “Osmanlı 1. Dünya Savaşı’nı kaybedince toprakları kazanan devletler tarafından paylaşılmaya başlandı. Batı, Yahudiler için de bir yurt aradı. Filistin topraklarının kurulacak Yahudi devleti için en uygun topraklar olduğuna karar verdiler” diye konuştu. Fransa’nın Cezayir’de, Amerika Birleşik Devletleri’nin Vietnam’da yaptıklarını Siyonistlerin Filistin’de yaptığını anlatan Tamami, “Irkçı bir bakış açısına da sahip oldukları için karşısındakileri insan olarak görmüyorlar.  İşgal ettikleri topraklarda yerlerini sağlamlaştırabilmek için rahatlıkla böyle katliamlara imza atabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

 “SİYONİZMİN DE BİR SONU OLACAK”

Siyonist çetelerin Hristiyan Batı’nın bir projesi olduğunu dile getiren Tamami, sözlerini şöyle tamamladı: “Siyonist çetelerin doğuşu Protestanlığın ilk dönemlerine dayanıyor. Batılı güçlerden destek alıyorlar. Filistin halkı güç dengesi onların elinde olmasa da topraklarını korumaktan hiç vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. 7 Ekim’den sonra batı halkı tarafından da bu haksızlık görüldü. İlk defa bu kadar destekçimiz oluştu. Medya dünyaya bu soykırımı tüm çıplaklığıyla anlattı. Siyonizmin de bir sonu olacak. Tarihte bunun örneklerini çok gördük”

 “İSRAİL KENDİ SONUNU BAŞLATTI”

“Kur’an-ı Kerim, İncil ve Tevrat’a Göre Sonun Başlangıcı” konulu söyleşide konuşan Yazar Mehmet Ali Bulut ise İsrail’in aylardır gerçekleştirdiği zulüm ile kendi sonunu başlattığına dikkat çekti. Bu savaşın iyiler ve kötüler savaşı olacağını dile getiren Bulut, “Tahmin ediyorum ki, İsrail bu katliamı artıracak ve yeryüzünde içinde vicdan taşıyan, inanan, inanmayan hatta ağaçlar ve taşlar bile onlardan illallah diyecek. Çünkü bu kavim bütün insanlığa hakaret ediyor, onurunu kırıyor” şeklinde konuştu. Olan biten hadiselerin kıyamet alameti olduğunu anlatan Bulut, kendisini dinlemeye gelenlere bu zamanı iyi değerlendirin, dua edin, iyilik yapın nasihatinde bulundu. Tamami ve Bulut’a konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin tanıtımı için hazırlamış olduğu “Havadan Fotoğraflarla Kocaeli” adlı kitap hediye edildi.