18 Ekim 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara7°C
  • Rize13°C

GSS BORCU OLANLAR ARTIK HASTANEYE GİDEMEYECEK! YENİ DÜZENLEME GELDİ

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu bulunan kişiler için yeni düzenleme geldi. GSS borçlarını ödemeyen vatandaşlar 1 Ocak 2025'ten itibaren devlet kurumlarında sağlık hizmetinden yararlanamayacak.

GSS borcu olanlar artık hastaneye gidemeyecek! Yeni düzenleme geldi

15 Ekim 2024 Salı 15:59

Türkiye'de 1 Ocak 2012 yılından itibaren yürürlüğe koyulan ve yeşil kart yerine kullanılan Genel Sağlık Sigortası hizmeti alan kişiler için önemli bir karar alındı. GSS borcu olan vatandaşlar kamu kuruluşlarından, sağlık hizmetini 31 Aralık 2024'e kadar alabilecekler. Bununla birlikte borcunu ödemeyenler de 1 Ocak 2025 itibariyle verilen sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.

GSS NEDİR?

Genel sağlık sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortayı ifade etmektedir.

TOPLUMUN BÜTÜN FERTLERİ İÇİN

Genel sağlık sigortası ile kişilerin ekonomik gücüne ve isteğine bakılmaksızın, ortaya çıkacak hastalık riskine karşı, toplumun bütün fertlerinin sağlık hizmetlerinden eşit, ulaşılabilir ve etkin bir şekilde faydalanması sağlanmıştır.

YEŞİL KART YERİNE

Sosyal güvencesi olmayanların sağlık hizmetinden yararlanabilmeleri adına yeşil kart yerine getirilen yeni uygulama ile Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşları 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu olarak genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştı.