23 Ekim 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Rize13°C

TUSAŞ SALDIRISINDA İKİ GEBZELİ MAHSUR KALDI

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ'a terör saldırısı gerçekleştirildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. Üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı TUSAŞ’ta iki Gebzelinin de içeride olduğu öğrenildi.

TUSAŞ saldırısında iki Gebzeli mahsur kaldı

23 Ekim 2024 Çarşamba 17:02

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerinde 15.30'da patlama meydana geldi. Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı ile birlikte TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

YARALI VE ŞEHİTLER VAR
Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.” Dedi. 
İKİ GEBZELİ OLAY YERİNDE
Olayların ardından gazetemize ulaşan bilgilere göre Gebze’de faaliyet gösteren Protec Hidrolik Pnomatik firmasında çalışan mühendis Uğur Durmuş ve Makine ustası Ali Osman Erkoç’un TUSAŞ’ta yapılan bir iş nedeniyle önceki gün TUSAŞ’a gittikleri ve orada ki çalışmaya katıldıkları olay anında ise içeride oldukları öğrenilirken, Durmuş ve Erkoç’un sağlık durumlarının iyi olduğu ancak güvenlik nedeniyle güvenli bölgede bekletildikleri belirtildi.