BÖLGESEL YENİLİK STRATEJİSİ İLE PATENTLİ ÜRETİMİ ARTTIRACAK
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA), Doğu Marmara’da belli sektörlerdeki patentli üretimi ve kaliteyi artırmak amacıyla hazırladığı Bölgesel Yenilik Stratejisi’ni kamuoyuna tanıtmak amacıyla bir toplantı düzenledi.
24 Haziran 2014 Salı 08:41
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA), bir toplantı düzenleyerek, akıllı ihtisaslaşma yaklaşımını benimseyerek hazırladığı Bölgesel Yenilik Stratejisi’ni kamuoyuna tanıttı. Bölgesel Yenilik Stratejisi’nin tamamlandığını be uygulanmasına başlandığını kaydeden MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, “Bölge üniversiteleriyle ticaret ve sanayi odaları yetkililerinin danışma kurulunda yer aldığı stratejimiz, bölgenin alt sektörlerine odaklanacak. Bu sektörlere yönelik gerçekleşecek olan mali desteklerin çerçevesi oluşturulacaktır” dedi.
Yenilik stratejisi kapsamında belirlenen yenilikçi ihtisas sektörleri olarak makine imalatı, elektrikli makineler, elektronik ve otomotiv yan sanayinin olduğunu söyleyen Akbulut “Yapılan Ar-Ge çalışmalarında bu sektörlere yapılacak olan yatırımları en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Öne çıkan sektörler arasından küresel eğilimler, ulusal stratejiler ve bölge potansiyelleri doğrultusunda Ar-Ge ve yenilikçi temelli olarak ölçeklendirildi. Yapılan yeniliklerin sadece yüzde 4.7’si Doğu Marmara’da patentlendirildi. Türkiye ihracatının yüzde 11’ini oluşturan Doğu Marmara için bu rakam oldukça az. Bu üretim istatistiklerini göze aldığımızda olması gerek sayıların altında olduğunu görüyoruz. Bu sebeple bölgemizde akıllı ihtisaslaşmanın sağlanması ve sürdürülebilir bir yenilikçilik sistemi içerisinde öncü sektörlerin geliştirilmesi gereklilik olarak görülmektedir. Bu stratejinin bölge olan katkısı katma değeri yüksek üretim, küresel tedarik zincirinde bölgeye rol biçilmesi, öncelikli sektörler için detay araştırması, kamu kaynaklarının özel sektörlerine aktarılması kılavuzu, Avrupa Birliği Horizon 2020’ye bölgeden yazılacak projeler için destekleyici doküman, yenilikçilik ekosisteminin oluşturulması, yatırım potansiyeli için veri tabanı ve uluslar arası platformda bölgenin tanınırlığı olarak yansıyacaktır” diye konuştu.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 Milli Hakimiyet