21 Eylül 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C
  • Rize19°C

DİLOVASI BELEDİYESİ HAKKINDA ŞOK İDDİA!

Tavşancıl sahilinde 1995 yılından beri hizmet veren sahil çay bahçesinin işletmecisi Kasım Kaya, AK Parti’ye oy vermediği için Dilovası Belediyesi’nin işletmesini yıkacağını söyledi.

Dilovası Belediyesi hakkında ŞOK iddia!

22 Eylül 2014 Pazartesi 18:02

30 Mart 20014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı Ali Toltar’a oy vermeyen Kasım Kaya’nın başı dertten kurtulmuyor. Kasım Kaya, oy vermemesinin bedelini işiyle ödüyor. Bugüne kadar elektriği ve suyu defalarca kesilen Kasım Kaya’nın işletmesiyle ilgili şimdi de yıkım kararı verildi. Kaya yaşadıklarını anlattı. Kasım Kaya “Cemil Yaman’ı desteklemiştim. O dönemlerde hiç sorun yaşamadım. Ali Toltar’a oy vermediğim için hayatımı zehir ediyorlar” dedi.

 

TOLTAR’IN KARDEŞİ GİZLİ ORTAK
İşletmesinin yanında Ali Toltar’ın gizli ortak olduğu iddia edilen bir restoran olduğunu ve bu restoranla aynı şartlarda hizmet verdiğini belirten Kasım Kaya şöyle konuştu, “Benim işletmem 1995 yılında inşa edilmiş. Ben burayı 2009 yılında devraldım. Ben aldığımda metruk bir haldeydi. Bahçeye bakım yaptım ve çatısı bulunan ancak yanlarında duvar olmayan bir bölümü kapalı alan yaptım. Bu arsada çok sayıda hak sahibi var.

 

20 YILLIK İŞLETME
Karayolları ve Milli Emlak’ın buradaki payı büyük. Ben burayı devraldığımda pek çok kez kira kontratı yapmak için başvurdum ancak karşımda yetkili bulamadım. 2009 yılından bu yana alanın işletmesini yapıyorum. Vergimi ödüyorum. Ben işletene kadar bölge kamu kuruluşlarınca kullanılmış. Yaklaşık 20 yıldır burada olan bu yapı şimdi kaçak konuma düşmüş durumda. Sırf Ali Toltar’a oy vermediğim için benim üzerime geliyorlar.

 

SAHİLDEKİ TEK MEKAN
Daha önce elektriğimi ve suyumu keserek benimle uğraştılar. Şimdi de kıyı kenar çizgisini bahane ediyorlar. Merak ediyorum bu kıyı kenar çizgisi 20 senedir neredeydi? 8,5 kilometre sahil şeridimiz var. Burada hizmet veren tek çay bahçesi bize ait. Bunu da yıkarlarsa vatandaşın sahilde çay içebileceği bir mekan kalmayacak. Benim işletmemin hemen yanında bir restoran var. Bu restoranın gizli ortağı Ali Toltar’ın kardeşi. Salih Toltar gizli ortak olduğu için restoranla ilgili hiçbir işlem yapılmadı.

 

ELELE VERELİM
Ne hikmetse kıyı kenar çizgisi tam bu restoranın önünden geçiyor. Biz yan yanayız ama ona dokunulmuyor. Ben doğaya zarar vermeyen biriyim. Aksine bölgeyi temizledim, düzenledim. Belediye sadece oy vermediğim için benimle uğraşacağına Tavşancıl için bizimle el ele versin. Kiramızı ödeyelim, bölgede vatandaşlara daha iyi hizmet etmek için neler yapabiliriz ona bakalım. Bir oy için ekmeğimizle kimse oynamasın.”