’PARALEL YAPI’ TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE Mİ GİRİYOR ?
“Paralel yapı’ terör örgütü kabul edilebilir”. Bu açıklama, Meclis Adalet Komisyonu Başkanvekilliği görevini de yürüten AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’ye ait. Hakkı Köylü, Şerife Bacı Öğr...
09 Mart 2015 Pazartesi 15:08
“Paralel yapı’ terör örgütü kabul edilebilir”. Bu açıklama, Meclis Adalet Komisyonu Başkanvekilliği görevini de yürüten AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’ye ait.
Hakkı Köylü, Şerife Bacı Öğretmenevi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Köylü, “Türkiye’nin hangi ilinde kanunsuz dinleme yapıldıysa bunların hepsi ortaya çıkarılacak ve bunları yapanlar hakkında soruşturma açılacaktır. Türkiye genelinde yine Ankara-İstanbul Başsavcılıkları tarafından bu paralel yapı ile ilgili bir suç soruşturması başlatıldı. Çok ciddi bir soruşturma bu. Bu yapının bir terör örgütü olarak değerlendirilmesi söz konusudur. Öncelikle bir suç örgütü olarak kabul edildi ve ilgililer hakkında bu suç örgütünün işlediği fiiller hakkında soruşturma başlatıldı” dedi.
TERÖR ÖRGÜTÜ KABUL EDİLİRSE ?
Pekiyi, paralel yapı terör örgütü kabul edilirse ne olur ? Köylü buna da yanıt verdi:
"Eğer terör örgütü olarak kabul edilirse o soruşturmanın durumuna göre örgüte finansman sağlayan kişi konumuna girer, bütün mal varlığına el konulabilir. Yabancı ise hükümet kararı ile donduruluyor ama Türkiye’de hakkında soruşturma açılan kişilerse mahkemelerce bütün mal varlığına el konulma kararı verilebiliyor. Ben bu bilgilendirmeyi yaptıktan sonra artık bundan sonrası kendilerine kalmış bir şey. Bundan sonra herkes ona göre kendisini ayarlar. Ben kimseyi tehdit etmiyorum. Bu ancak bilgilendirmedir. Bunu vatandaş bilmeyebilir. Bundan sonra herkes bunu bilerek böyle bir tehlikenin var olduğunu düşünerek herkes ona göre hareket etsin. İsteyen bundan sonra adımını buna göre atsın."
GÜLEN’İN İADESİ
Köylü, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusuna da değinerek, “Fethullah Gülen’in İadesi konusunda işler ciddileşecek. O zaman Fethullah Gülen’i muhafaza edenler, kendilerini sorgulamak zorunda kalırlar. Bu sefer karşılıklı adli yardımlaşma suya düşer, eğer iade etmezlerse" dedi.
“İÇ GÜVENLİK PAKETİNDE, BAZI DÜZENLEMELER GEREKSİZ”
İç Güvenlik Paketi’ne de değinen TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, şunları kaydetti:
“İç Güvenlik Paketi’ne çok fazla karşı çıkıyorlar, bağırıp çağırıyorlar. Ben de gerek görmüyorum bazı şeylere de ama benim itiraz şu oldu. Bazı düzenlemelere ihtiyaç yoktur. Pakette yazılı bazı şeylerin bugün uygulanması mümkündür. Bu yüzden yeni bir düzenlemeye gerek yoktur. Bizim zaten son zamanlarda mevzuatlarımızda yaptığımız düzenlemeler, önemli bir kısmı uygulamanın yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Mevzuatın doğru uygulanmamasından yani eksik uygulanmasından kaynaklanıyor. O yüzden biz, maalesef uygulama doğru olmadıkça, eksik oldukça kanun değiştirmeye koşuyoruz. Durmadan bu yönü tercih ediyoruz. Bu kısmı doğru değil. Bizim yapmamız gereken aslında, bu uygulayıcılar kimlerse bunları eğitmemiz gerekiyor. Bunları eğitemiyoruz bizler. Polisin yakalaması veya gözaltına alması, uzaklaştırma gibi yetkilerinden bahsediliyor. Bir durum olduğu zaman zaten polis, vatandaşı oradan uzaklaştırabilir. Zaten bu yetkisi vardır. Etrafta kargaşa oluşturacak kişileri, olay mahallinden uzaklaştırabilir. Ama kanunda olmadığı için bir şey yapamadığını zannediyor. Suçüstü halinde, suçu işleyen kişiyi yakalama yetkisi orada bulunan her vatandaşta vardır, bırakın polisi. Birbirlerini yaraladılar, vurdular, kaçıyorlar. Bunu her vatandaş yakalayabilir, tutabilir, karakola kadar da götürebilir. Bu yetki vatandaşa bile verilmişken, polis bu yetkiyi niye kullanmasın, ya da neden kullanamasın. Zaten kanunda yetkisi var, kullanması gerekiyor. Ama birileri çıkıp ya polisi korkutuyor başınız derde girer diye ya da bir yerlerde direnç var. İkisinden birisi olabilir. Aslında polis, kendi yetkilerini kullansa sorun yok.”
Köylü, sözlerini şöyle tamamladı: “Adam sana, elinde küçük bir sopayla geliyorsa sen çekip tabanca ile vuramazsın. Onu nasıl durdurabilecekse o şekilde durduracaksın. 10 yaşında küçük bir çocuk, elinde bıçakla polise doğru dürterse polissen, sen çekip çocuğu tabanca ile vuramazsın Amerika’da olduğu gibi. Bu meşru müdafaa değildir. Ama karşındaki kişi, 20 veya 30 yaşında biri ise, o zaman silah kullanman meşru müdafaadır. Polisi eğitebilsen daha kolay olurdu. Ama maalesef bunu yapamadık demek ki kanun değiştiriyoruz. Birde jandarmanın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması durumu var. Partinin birisi şurasına karşı, diğeri burasına karşı çıkıyor. Herkes kendisine göre, olumsuz gördüğü bir şeyi şu olursa fena değil bizim için, bu değişiklik olursa bize zarar verir. Öbür parti olursa, şurası değişirse bu bizim adam, zarar görürüz. Herkes kendisine göre bir zarar hanesi buldu, hadi bakalım hep birlikte biz buna karşı çıkalım. Aslında içerisinde bazı düzeltmeler yapılabilir miydi, elbette yapılabilirdi. Ama orayı da geçtik herhalde biraz iş çığırından çıktı.”
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 Milli Hakimiyet