23 Ekim 2024
  • Kocaeli19°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Rize16°C

KUTSAL EMANETLERİ CUMHURBAŞKANI’NA HEDİYE EDECEK

Atletler, Gelibolu yarım adasından aldıkları toprak, deniz suyu ve Türk bayrağını koşarak 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı’na hediye edecek. 10 atlet, Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümünde Gelibolu’dan...

Kutsal Emanetleri Cumhurbaşkanı’na Hediye Edecek

13 Mart 2015 Cuma 19:38

Atletler, Gelibolu yarım adasından aldıkları toprak, deniz suyu ve Türk bayrağını koşarak 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı’na hediye edecek.

10 atlet, Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümünde Gelibolu’dan aldıkları toprak, deniz suyu ve Türk bayrağını Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir’den sonra 18 Mart’ta Ankara’ya götürüpy Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmek üzere, Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı için Bursa’da tören düzenlendi. Bursalı 10 atlet tarafından Balıkesir il sınırında teslim alınan kutsal emanetler, düzenlenen törenin ardından Atatürk Spor Salonu önüne getirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Şube ve İlçe Müdürleri ile İl Müdürlüğü personeli ve vatandaşların katıldığı törende, atletler taşıdıkları toprak, deniz suyu ve Türk bayrağını Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin’e takdim etti.

18 MART’TA CUMHURBAŞKANI’NA TESLİM EDİLECEK

Büyükşehir Belediyesi bando takımı ve Süleyman Cura İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı törende kutsal emanetleri öperek teslim alan Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Çanakkale Deniz Zaferini kutladığını söyledi. Çanakkale Savaşının Osmanlı Devleti ile İtilaf devletleri arasında yaşandığını hatırlatan Vali Yardımcısı Şahin, “Savaşın hem deniz kısmı hem kara kısmı vardır. Deniz kısmı 1915 yılının Şubat ayında başlamış 1915 yılının 18 Mart’ında sona ermiştir. Bu savaşlarda iki taraf da çok büyük kayıplar vermiştir. Bütün sıkıntılara ve olumsuzluklara rağmen kahraman ecdadımız bu savaşlardan her zaman olduğu gibi zaferle çıkmayı bilmiştir. Bütün imkansızlıklara rağmen büyük bir destan yazan ve Çanakkale’yi geçilmez kılan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere genç, ihtiyar bütün şehitlerimiz ve gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyorum. Bugün burada teslim edeceğimiz bayrağı, deniz suyu ve kutsal toprağımızı Bilecik’e iletecek sporcularımızı da kutluyorum” dedi.

Törenin sonunda Vali Yardımcısı Şahin, kutsal emanetleri öperek Bilecik il sınırına götürülmek üzere atletlere teslim etti. 14 Mart Cumartesi günü Bilecikli sporculara teslim edilecek olan kutsal emanetler, Eskişehir’den sonra 18 Mart’ta Ankara’ya ulaştırılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilecek.