22 Kasım 2024
  • Kocaeli13°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara14°C
  • Rize16°C

MİLLİ UÇAK EKİPMANLARI GELİYOR

Prof.Dr.Haluk Görgün üniversite sanayi işbirliğinde önemli mesafe kat ettiklerini, cam teknolojisi programının eylül ayında açılacağını, uçakların içindeki parçaların millileştirilmesi için de projenin sürdüğünü kaydetti.

MİLLİ UÇAK EKİPMANLARI GELİYOR

14 Nisan 2016 Perşembe 14:52

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün üniversitede eylül ayından itibaren cam teknolojisi alanında tezli yüksek programı açılacağını kaydetti. Görgün düzenlediği basın toplantısında üniversite sanayi işbirliğinde önemli aşamalar kat ettiklerini belirtip Türk Hava Yolları teknik araştırma ve ARGE bölümü işbirliğinde uçakların içlerindeki tüm parçaları millileştirecek bir proje üzerine durduklarını da kaydetti. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün'e GTÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Özel Kalem Müdürü Dr.Abdurrahman Akyol eşlik etti.  

BASINA TEŞEKKÜR

GTÜ Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün basın mensupları ile haber ilişkisinden çok sohbet amacıyla böyle bir toplantıyı organize ettiklerini belirtti. Üniversitenin gelişmesine ilişkin olarak kendilerinde olan heyecanı basında da gördüğünü ve bundan çok memnun olduğunu kaydeden Görgün, "Etkileşim içinde olduğumuz tüm kurumları iç paydaş olarak görüyoruz" dedi. 

ALMANYA'YA DA GİDİLECEK

Üniversite olarak çok hızlı bir tempoya kavuştuklarını, GTÜ'nün bir dünya üniversitesi olması için de çaba sarf ettiklerini kaydeden Görgün bu kapsamda bir süre önce Amerika ve İngiltere'nin önde gelen üniversitelerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından önümüzdeki iki hafta içinde Almanya'da Berlin Teknik Üniversitesi'ni ziyaret edeceklerini kaydetti. Görgün üniversitenin akademisyenleri şahsında var olan bireysel ilişkilerin, kurumsal ilişkilere de dönüşmesi amacında olduklarını belirtip günümüz itibariyle kurdukları temasların sonuçlarının 3-4 yıl içinde alınacağını söyledi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ FESTİVALİ

Bu hafta içinde GTÜ'de öğrenim gören 30'a yakın ülkeden 60 öğrencinin katıldığı bir çay partisi düzenlediklerini belirten Görgün mayıs ayının ilk 10 günü içinde uluslararası öğrenci festivali düzenleyeceklerini ve bu festivale lise öğrencilerini de davet edeceklerini belirtti. Görgün, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof.Dr. Aziz Sancar'ın da mayıs ayı içinde GTÜ'ye konuk olacağını hatırlattı. Tüm bilim insanları, akademisyenler ve yöneticilerin çalışmak istediği bir üniversite olma yolunda da önemli aşamalar kat ettiklerini belirten Görgün, Gebze Teknik Üniversitesi'nin kurumsal ağırlığının da her geçen gün arttığını ve Yüksek Öğretim Kurulu'nun birçok etkinliğine GTÜ Rektörü olarak davet edildiğini belirtti. Görgün, "Üniversitemizin akademik değeri hemen her platformda daha iyi bilinir ve algılanır oldu" diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ ENSTİTÜLERİN GELİŞMESİ

GTÜ'deki akademisyenlerin kişi başına düşen yayın sayısının 2.74 ile Türkiye'deki en büyük üniversitelerin iki katına ulaştığını belirten Görgün geçmişte kurumsal aidiyetin eksikliğinden ötürü sönmüş birçok olduğunu dile getirdi. Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Görgün, GTÜ olarak Meslek Yüksek Okulu kurmanın öncelikleri arasında yer almadığını ve yeni kurulan yedi enstitüyü daha aktif ve donanımlı hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Üniversite sanayi işbirliğinde çok önemli bir aşamaya geldiklerini kaydeden Görgün birçok büyük firma ve OSB ile kurdukları ilişkiler üzerinden projeler ürettiklerini belirtti. 

CAM TEKNOLOJİSİ 

Görgün, Şişecam Bilim ve Teknik Merkezi işbirliğiyle ortak bir proje ürettiklerini, YÖK'ten onayını aldıklarını ve eylül ayında GTÜ'de cam teknolojileri alanında tezli yüksek program açacaklarını söyledi. Türk Hava Yolları'nın teknik araştırma ve ARGE birimiyle hazırlanan proje kapsamında bir uçağın iç bölümünde yer alan parçaların millileştirilmesi üzerine durduklarını kaydeden Görgün, bir uçağın yıllık 14 milyar dolar tutarında ekonomisinin olduğuna işaret etti. 

SAVUNMA SANAYİ

Görgün savunma sanayine yönelik olarak projelerin de sürdüğünü kaydetti. Savunma sanayinde gizliliğin ve güvenliğin çok önemli olduğunu hatırlatan Görgün, MKE Kırıkkale fabrikasında yaşanan bilgi satma vakasının hatırlatılması üzerine, "En önemli kaynak, insan kaynağı. İnsanın doğru ve ahlaklı olduğu her yer başarıya ulaşır. Bizler iyi ahlaklı, Milli, geçmişini bilen akademisyenlerin yetişmesi gerektiğinin farkındayız" dedi. GTÜ'de savunma sanayi üzerine de proje yürüten çok sayıda akademisyen olduğunu belirten Görgün doğal konum gereği gerek projelerin, gerekse kişilerin gizli tutulduğunu söyledi.

YURT İNŞA EDİLECEK

Toplantıda öğrencilerin barınma ihtiyaçlarına ilişkin olarak yurt konusuna da değinen Görgün, Gebze'de Fatih Devlet Hastanesi'nin yanında yer alan binalarının deprem hasarlı olduğunu hatırlatıp bu binaya dair henüz somut bir kararı olmadıklarını, satıp geliriyle yurt inşaatına yönelmek veya yenilemek alternatifleri üzerinde durduklarını söyledi. Görgün ayrıca GTÜ arazisi içinde öğrenci yurdu yapmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan onay aldıklarını sözlerine ekledi.