28 Eylül 2024
  • Kocaeli29°C
  • İstanbul27°C
  • Ankara29°C
  • Rize25°C

GEBZE FUARI İSTİYOR!

Gebze’ye yapılması planlanan ‘Uluslararası Fuar Alanı’ projesi sulandırılmaya çalışılırken, Adnan Köşker’den sonra Hasan Soba’da projeyle alakalı güvence verdi.

Gebze fuarı istiyor!

10 Mayıs 2017 Çarşamba 17:48

Gebze’nin Pelitli Köyü’ne yapılacak olan uluslararası fuar alanına ilişkin, ‘kafa karıştıran’ ve ‘bilgi kirliliği’ yaratan değerlendirmeler konuyu Gebze’nin gündeminden düşürmüyor. Yanlış bilgi aktarımını önlemek adına konunun muhataplarıyla görüşen gazetemizin yazı işleri, fuar alanı projesi hakkında AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’nın da fikirlerini aldı. Soba, “Projeyi inceledik. AK Parti Gebze Teşkilatı olarak konunun takipçisiyiz. Geçmişte yaşanan olumsuz örnekler bir kaygı yaratsa da, biz Gebze’de yapılacak projenin Gebze’ye yarar getireceğini görebiliyoruz ve destekçisiyiz” dedi.

HERKES DESTEK VERİYOR
Gebze’de yapılmak istenen uluslararası fuar alanı için birçok kesimden olumlu görüş geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker başta olmak üzere, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler gibi birçok STK ve muhalefet partisi de dahil Gebze’ye yapılacak bir fuar alanına açık destek veriyor. Fuar alanının, meclis onayından geçtikten sonra zaman içinde üretim merkezine dönüşeceği gibi iddiaları ise başta Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker red ederken, Mermerciler Dernek Başkanı Mustafa Mermerci’de Gebze için hazırlanan projede üretim merkezi olmayacağını dile getirdi


ÜRETİME İZİN YOK
AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba da konu hakkında değerlendirme yaparak; “Gebze’deki projede üretim yok. Biz projeyi arkadaşlarımızla birlikte inceledik ve bu proje Gebze’mize katkı sunacak önemli bir proje. AK Parti Gebze Teşkilatı olarak konunun takipçisiyiz. Her aşamayı biliyorum. Projenin mevcut bu haline bir itirazımız yok. Yarınla ilgi taahhütnamede verildi. Yarın böyle bir şey değişir mi? Bu değişiklikler nasıl olur? Görevde olduğum müddetçe olacak değişikliklere müsaade etmem. Gebze Belediye Başkanımız Sayın Adnan Köşker ile birlikte sürecin içerisindeyiz” dedi.