22 Kasım 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • Rize17°C

VALİ AKSOY, ÇAYIROVALI MUHTARLARLA TOPLANDI

Vali Hüseyin Aksoy, İlimizdeki 9. Muhtarlar toplantısını Çayırova ilçesinde gerçekleştirdi.

Vali Aksoy, Çayırovalı muhtarlarla toplandı

12 Mayıs 2018 Cumartesi 10:03

Çayırova Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Çayırova  Kaymakamı Hasan Gözen, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Muhtarlar Dernek Başkanı Rahman Güler, daire müdürleri ve Çayırova İlçesi Muhtarları katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda  Aksoy yaptığı konuşmada; “ Her ay bir ilçemizde muhtarlarımızla bir araya gelip onların bizlere aktaracağı sorunlar varsa dinliyoruz. Bu toplantılarımıza bütün kurum müdürlerimizi de davet ediyoruz. Muhtarlarımız halkın seçtiği en yakın yerleşim biriminin yöneticisi konumunda olan arkadaşlarımızdır. Vatandaşlarımızın sorunlarını en iyi bilen ve ilgili kurumlara vatandaşlarımızın sorunlarının aktarılmasında en yakın çalışan kişilerdir. O nedenle biz muhtarlarımızı önemsiyoruz ve onların bize aktardığı konuları çözüme kavuşturmak için ilgili mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

OKUL ÇAĞINDA OLUP, OKUL DIŞINDA KALAN HİÇ BİR ÇOCUĞUMUZ OLMAMALI

Eğitim konusu bizim en öncelikli konularımızın başında geliyor. Bu konuda muhtar arkadaşlarımızın milli eğitimde yapılan çalışmalara destek verdiklerini biliyorum. Okul çağında olup, okul dışında kalan hiç bir çocuğumuz olmamalı. Bu bizim için çok önemli. Bütün çocuklarımızı biz eğitim sistemi içerisine dahil etmek istiyoruz. Bu konuda eğer mahallenizde okula kayıt olmayan bir çocuğumuz varsa onu mutlaka okul müdürlerimize, ilçe milli eğitim müdürlüklerimize aktarmanızı istiyorum. Bazı çocuklarımızın yaşı okula gitme yaşını geçmiş olabiliyor. O çocuklarımızda eğitimin dışında kalmamalı ve onları açık ortaokul ve liseye yönlendirerek, mutlaka eğitimlerini sağlamamız gerekiyor. 2019 yılı sonrası tekli eğitime geçilmesi hedeflendi. Bu yönüyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda bir planlama yaptık.

Hepinizin bildiği üzere bir okuma yazma seferberliği başlatıldı. Artık bu dönemde okumaz, yazmaz bir vatandaşımızın varlığı kabul edilemez. Çeşitli nedenlerle okula gidememiş, okumaz, yazmaz vatandaşlarımız varsa bu vatandaşları tespit ederek, ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilmesini istiyoruz. Yeni dönemde halk eğitim kurslarının biraz daha yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Bu konuda muhtar arkadaşlarımızın talepleri varsa halk eğitim ve ilçe milli eğitim müdürlerimize bildirebilirler.

OKUL SAATİNDE İNTERNET KAFELERDE ÖĞRENCİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ.

Yeni dönemde nüfus kağıtları yenileniyor. Ehliyet ve pasaportlarda artık Nüfus Müdürlükleri tarafından veriliyor. Nüfusumuzun yaklaşık olarak %29.1’ine yeni kimlik kartlarını verdik. Vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmemiz, kimlik kartlarını değiştirmelerini sağlamanız önemli. Okullarımızın ve çocuklarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Okullarımızın etrafında olumsuzlukların yaşanmaması adına eğitim öğretim yılının başında bir valilik kararı aldık. Okul çevresinde veli, öğretmen ya da öğrenci değilse başka grupların toplanması yasaklandı. Eğer böyle bir grup varsa ilgili emniyet teşkilatı arkadaşlarımıza bildirmelisiniz. Okul saatinde internet kafelerde öğrenci görmek istemiyoruz. Öğrencilerin yeri okuldur. İnternet kafelerde eğer okul saatin öğrenci varsa valilik emri gereğince o kafelere idari para cezası kesiyoruz. Bu konuda muhtar arkadaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Okullarımızın çevresinde zaman zaman tek sigara satışları olabiliyor. Tek sigara satışı yapan yerler varsa yine aynı şekilde o yerlere işlem uygulanacaktır. Bu konuda da muhtar arkadaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucuya bulaşmamaları adına çok önemli çalışmaklar yürütüyoruz. 

ÇOCUKLARIMIZIN AŞILARININ ZAMANINDA YAPILMASI KONUSUNDA HASSASİYET GÖSTERİYORUZ.

Sağlık çok önemli. Özellikle çocuklarımızın aşılarının zamanında yapılması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Zamanında yapılmayan aşılar ilerde daha büyük sorunlar çıkarabilir. Bu konuda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesinde muhtar arkadaşlarımızdan gerekli duyarlılığın gösterilmesini istiyoruz. Son dönemde sosyal devlet olmanın gereği birçok önemli çalışmalar yapılıyor. Belli hakları olduğu halde bilmeyen ya da müracaat etmeyen vatandaşlarımız olabiliyor. Bu vatandaşlarımızı kaymakamlıklarımıza bildirmenizi istiyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak üzere kurulmuşlardır. Gerçekten ihtiyaç sahibi olduğu halde vakıfa başvuru yapmamış vatandaşlarımızı tespit ederseniz, vakıflara müracaatlarının yapılmasının sağlanması.

 

15 – 69 YAŞ GURUBUNDAKİ BÜTÜN KADINLARIMIZA KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİYORUZ

 

Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde hastanelerimiz tarafından evde  sağlık hizmeti veriliyor. Bu konuda hastaneye kendi imkanlarıyla gidemeyecek durumda olan hastalarımız varsa bu koordineyi İlçe Sağlık Müdürlüklerimizle yapmanız durumunda evde sağlık hizmeti kapsamında bu vatandaşlarımıza hizmet sunabileceğiz.  Bu bakımdan bölgelerinizde bu durumda böyle bir durum varsa ilgili birimlerle paylaşarak, duyarlı hale getirmenizde fayda var. Kadınlarımızı önemsiyoruz, bu anlamda Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında ilimizde ekipler oluşturuldu ve 15 – 69 yaş gurubundaki bütün kadınlarımıza kadın sağlığı eğitimi veriyoruz. Bugüne kadar 90 bini aşan bir sayıya ulaştık ve bu konuda muhtarlarımızdan talebimiz İlçe Sağlık Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımızla birlikte koordine halinde olarak bölgelerinde kadınlarımız varsa bu kadınlara bu eğitimlerin de verilmesi konusunda bizlere yardımcı olmaları, kadınlarımızı bu anlamda  yönlendirmeleri ve çalışmalarımıza katkı sunmalarıdır. Bizim koordinemizde yürütülen önemli bir çalışmadır.

 

KOCAELİ GENELİNDE SOKAKTA DİLENEN VE ÇALIŞAN 380 ÜZERİNDE ÇOCUĞUMUZA İŞLEM YAPTIK.

 

Bir diğer önemli konumuzda;  sokakta çalışan ve dilenen çocuklarımızdır. Kocaeli genelinde sokakta çalışan ve dilenen çocuk istemiyoruz. Bu noktada valilik olarak bir karar aldık  ve sokakta çalışan ve dilenen bir çocuk gördüğümüzde ilk defasında ekiplerimiz alıyor, tespit ediyor, herhangi bir ceza uygulamıyoruz ve ailesine tespit ediyoruz. Eğer ikinci kez o çocuğu sokakta çalışırken ve dilenirken görürsek para cezası uygulayacağız ve bir daha çocuğu sokakta görmek istemiyoruz. Bu şekilde Kocaeli genelinde 380 üzerinde çocuğa işlem yaptık. Bunların içerisinde okul çağında olup okula devam etmeyen çocuklarımız varsa İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize bildiriliyor, çocuklarımızı okula kazandırmak için gayret gösteriyoruz.  Bizim de muhtar arkadaşlarımızdan beklentimiz sokakta çalışan, dilenen çocuk varsa onları hemen ilgili birimlerimize bildirmeniz ve bu konuda daha duyarlı hale gelmemizdir.  Suriyeli çocuklarımıza da aynı işlemi uyguluyoruz, gerekirse onları kamplara gönderme konusunda da kararlı duruşumuzun olduğunu anlatıyoruz. Sokaklar tehlikelidir, risklidir ve  çocukların sokaklara alışması, farklı suçlara karışmamalarına fırsat verecek bir noktaya gelecektir.  Bugünkü toplantımıza katılımlarınızdan dolayı  teşekkür ediyorum.” diyerek toplantının yararlı geçmesi temennisinde bulundu.

Toplantının ardından Hüseyin Aksoy, muhtarların sorun ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdürlerine  talimat verdi.