27 Eylül 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara13°C
  • Rize18°C

GEBZE’DE ÇAKIR, ÇAYIROVA’DA BAYRAK!

MHP’de yerel seçimler için çok önemli gelişmeler yaşandı. Gebze’de Serap Çakır, Çayırova’da Milli Görüş kökenli İlhami Bayrak, teşkilat mensuplarıyla beraber Genel Merkeze giderek Adaylık başvurusunda bulundu.

Gebze’de Çakır, Çayırova’da Bayrak!

21 Kasım 2018 Çarşamba 15:43

MHP’de Belediye Başkan Adayları netleşmeye başladı. 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için sıkı çalışan MHP’de, çok önemli iki Aday Adaylığı başvurusu geldi. Gebze’den Serap Çakır ve Çayırova’dan İlhami Bayrak Belediye başkan adaylığı için resmi başvurularını dün gerçekleştirdi. İlçelerinde güçlü tabanları olan iki ismin başvurusu siyaseti de renklendirdi. Aday Adaylığı dosyası veren iki ismin başvuruları sonrası İlçelerinde aday gösterilmelerine kesin gözüyle bakılıyor.

ÇAKIR RESMEN BAŞVURDU

Gebze’de adı bir süredir Belediye başkan adayı olarak anılan Marmara gazetesi sahibi Serap Çakır, resmi, başvurusunu gerçekleştirdi. Gebzespor’un efsane Başkanları’ndan İlker Çakır’ın eşi olan Serap Çakır, Kulüp yönetiminde de görev almıştı. Çakır Ailesi’nin Gebzespor’a olan katkıları ve kulübü iflasın eşiğinden kurtarmaları sonrası kentte sevgilerinin artması, seçimlerde büyük avantaj olarak niteleniyor. Gebze Teşkilatı’nın da Çakır’ı istediği öne sürülürken, dün Genel Merkez’de Serap çakır Genel başkan Devlet bahçeli, Genel başkan yardımcısı Sadir Durmaz ve Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile görüştü. Ziyarette, İlçe Başkanı Ferit Taşdemir ve yöneticilerde hazır bulundu. İLHAMİ BAYRAK BU SEFER MHP’DEN MHP Çayırova’da da büyük sürprize imza attı. Uzun yıllar Saadet Partisi’nin Çayırova’da ilçe Başkanlığı’nı yapan ve geçtiğimiz dönem meclis Üyesi olan İlhami Bayrak, 2014 yerel seçimlerinde de Belediye Başkanlığı’na aday olmuştu. Seçimde 3.olan Bayrak, Saadet Partisi’ne Yüzde 18 oy kazandırmıştı. 11 bin 227 oy alan bayrak, bu kez MHP’den başvurarak önemli bir çıkışa imza attı. Saadet Partisi’nden önemli bir tabanı, etkili muhalefetiyle geçtiğimiz dönem en çok konuşulan Muhalif isim olarak öne çıkan Bayrak’ın, MHP oylarıyla seçimde yüksek iddiası bulunuyor. Bayrak, genel merkezde başvurusunu ilçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban, il başkanı Aydın Ünlü ve partililerle birlikte geçirdi.