27 Eylül 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Rize19°C

KOPAL İFADE VERMEK İÇİN GİTTİ GÖZALTINA ALINDI

Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal 2,5 yıl önceki bir dosyadan ifade vermek üzere gittiği Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğünde bir başka soruşturma gerekçesiyle gözaltına alındı.

Kopal ifade vermek için gitti gözaltına alındı

07 Ocak 2019 Pazartesi 10:11

Metro AG lojistik fabrikasında Eylül 2016’da Nakliyat-İş üyesi işçiler direnişe geçmiş ve işyerini terk etmeme eylemi yapmıştı. Patronun şikâyeti üzerine yaklaşık 2,5 yıl sonra Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal ifadeye çağrıldı. İfade vermek üzere Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Kopal’a karakolda, Metro/Media Markt işçilerinin direnişiyle ilgili sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltı işlemi uygulandı. Kopal, bu soruşturma kapsamında da ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Nakliyat-İş tarafından yapılan açıklamada, “Bu gözaltı işlemi sıradan bir işlem değildir. Tamamen keyfi, hukuksuz bir işlemdir. Sendikamızın mücadelesine, Real İşçilerinin mücadelesine engel olmanın, başka bir boyutudur. Çünkü yasalarımızda ‘Metro’yu boykot etme’ şeklinde bir suç tanımı yoktur. Bir Alman şirketi olan Metro AG ile ilgili bir Alman Savcısı bile böyle bir suç isnadında bulunamaz. Bir kez daha yapılan bu keyfi ve hukuksuz gözaltını kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Ekmek davası için gasp edilen hakları için 17 aydır direnen Real direnişçilerinin mücadelesine sahip çıkarken sendikamıza ve işçilere yönelik yapılan bu gözaltılar, saldırılar, provokasyonlar kabul edilemez. Mücadelemiz bütün engellemelere rağmen zafere ulaşıncaya kadar devam edecektir.” denildi.