22 Kasım 2024
  • Kocaeli19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C
  • Rize18°C

KOCAELİ'DEKİ OKULLARDA ŞİDDET ÖNLENECEK

İlimizdeki okullarda şiddetin önlenmesi ve azaltılması için eylem planı hazırlandı. 2019-2020 yılı okullar için çok yoğun geçecek

Kocaeli'deki Okullarda Şiddet Önlenecek

29 Ekim 2019 Salı 11:42

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması strateji ve eylem planını yayımladı. Yayımlanan eylem planında İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik'in şu ifadeleri yer aldı: "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı; kendileri ve çevreleri ile uyumlu, başarılı, üretken ve mutlu bireyler olarak yaşama hazırlayan, toplumun tüm kesimleriyle bilgi ve birikimlerini paylaşarak örnek davranış sergileyen başta öğretmenlerimiz olmak üzere, güvenli bir eğitim-okul ortamı oluşturulması konusunda özveri ile çalışarak katkıda bulunan herkese teşekkür ederim." 

YILDA İKİ KEZ
Strateji ve eylem planı kapsamında il yürütme kurulu toplantıları yılda iki kez düzenlenecek.
Toplantıların ilki eylül-ekim aylarında düzenlenerek il şiddet eylem planı hazırlanacak. Haziran ayındaki ikinci toplantıda ise yıllık çalışma raporları değerlendirilecek. Katılımcı kurumların yapacakları çalışmaların raporlarını bakanlığa gönderilmek üzere 27 Aralık tarihine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermeleri gerekiyor. İl danışma kurulunda alınan karar doğrultusunda okullardaki risk gruplarının tespitinde kullanılmak üzere oluşturulan yeni formun bit.ly/izmitriskgrubuformu adresinde olup, okulların bu formu bu adresten girip yılda 2 kez (1.dönem ve 2. dönem raporu şeklinde) doldurulması
1.dönem raporu 13.01.2020 ve 2.dönem raporu 08.06.2020 tarihine kadar il milli eğitim müdürlüğüne göndermeleri gerekiyor. 

EĞİTİMLER VERİLECEK
Eğitim bölgelerinde psikolojik danışmanlardan oluşturulan çalışma ekipleri tarafından öğrencilere, velilere ve yöneticilere yönelik eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması projesine destek olacak faaliyetlerin düzenlenmesi, okul yöneticilerini, öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla hizmet içi eğitimler düzenlenmesi, rehber öğretmen ihtiyacının karşılanması için gerekli çalışmaların yapılması, eğitim ortamlarında kadına yönelik şiddet ile mücadele il eylem planının oluşturulması buna yönelik eğitimlerin planlanarak eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanması faaliyetler arasında yer alıyor.

AMAÇLAR ÖNEMLİ
Okul giriş ve çıkış saatlerinde asayiş ile trafik yönünden alınması gereken tedbirleri almak, varsa eksikleri gidermek. Okul önleri ve yakın çevresinde suç işlemede kullanılabilecek kesici, delici ve benzeri diğer unsurların okul önlerinde bulundurulması ve satılmasını önleyici tedbirler almak. Umuma açık, öğrencilerin sıklıkla vakit geçirdiği (internet cafe, oyun salonu vb.) yerlerin ders saatleri içerisinde sık sık denetlemek.  Mevcut toplum merkezleri ile çocuk ve gençlik merkezlerini eğitim ortamlarıyla ilişkilerinin güçlendirilmesi madde kullanımı ve sonuçları konusunda öğrenci, aile, öğretmen ve yöneticileri bilinçlendirilmek.