3 BİN 341 YARALI SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaralanan sokak hayvanlarını geçici hayvan bakımevlerinde tedavi ediyor.
23 Ağustos 2020 Pazar 10:37
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevlerinde, yaralı sokak hayvanları tedavi ediliyor. Bu yıl Temmuz ayı itibariyle 3 bin 341 sokak hayvanı tedavi edildi.
GEÇİCİ BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ
Çeşitli nedenlerden dolayı sokaklarda yaralanan hayvanlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce tedavi ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ya da ilçe belediye ekiplerince alınan yaralı hayvanlar Kandıra yolu üzerinde hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Gebze’de bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine getiriliyor.
İLK MÜDAHALE
Bakımevi ve rehabilitasyon merkezlerine getirilen yaralı hayvanların sağlık kontrolleri uzman veteriner hekimler tarafından yapılıyor. Trafik kazaları, tümör enfeksiyonları, çeşitli deri enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları, çeşitli doku ve organ kayıpları, metabolik hastalıklar, viral hastalıklar gibi sebeplerden dolayı getirilen sokak hayvanları ilk önce triaj odasına alınarak ön muayenesi yapılıyor. Veteriner hekimler, ön muayenenin ardından hayvanın sağlık durumu ile ilgili olarak teşhis ve tedavi ünitelerine sevk ediyor.
3 BİN 341 HAYVANA MÜDAHALE
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezleri 7 gün 24 saat görev yapıyor. Sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen hizmette bu yıl Temmuz ayı itibariyle 3 bin 341 sokak hayvanı tedavi edildi.
SOKAK HAYVANLARI İÇİN BİRÇOK HİZMET
Tedavi edilen hayvanların bir kısmı sahiplendirilirken, bir kısmı da 5199 sayılı kanun gereği tekrardan alındıkları sokaklara küpeli olarak bırakılıyor. Vatandaşların yaralı bir hayvan ya da köpek sahiplendirilmesi ile ilgili 153 numaralı çağrı merkezini araması gerekiyor. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde tedavilerin yanı sıra kısırlaştırma, küpeleme, işaretleme ve hayvan kayıt işlemleri, kuduz aşısı, karma aşı, iç-dış parazit uygulamaları gibi işlemler de yapılıyor.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 Milli Hakimiyet