23 Eylül 2024
  • Kocaeli20°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C
  • Rize21°C

“KARANTİNADA KALANLAR EŞYALARIMIZI ÇALDI”

Gebze Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan öğrenciler eşyalarını almak için yurtlarına döndüğünde, karantinada kalan koronavirüs hastalarından bazılarının eşyalarına zarar verdiğini iddia ederek, bazı eşyalarının da çalındığını dile getirdi.

“Karantinada kalanlar eşyalarımızı çaldı”

23 Ağustos 2020 Pazar 11:14

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs sürecinde hastanelerde yatan hasta sayısını azaltmak amacı ile korona virüs hastaları hastanelerde karantina altına alınmıştı. Gebze Bölgesi’nde ise Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi Hastanesi ilan edilirken,  Gebze KYK’da korona virüs hastaları karantinaya alındı. Apar topar yurtlarından evlerine gönderilen öğrenciler, eşyalarını kilitlediler. Ancak karantinada kalan bazı korona virüs hastaları öğrencilerin kilitlerini kırarak eşyalarını kullandı hatta bazı öğrencilerin eşyalarını çaldı. Gebze KYK’da kalan Emre ise dolaplarını evine giderken kilitlediğini ancak eşyalarını almak için yurda döndüğünde, kilitlediği dolabının kilidini ve bazı eşyalarını bulamadığını iddia etti.

BU ŞEKİLDE Mİ EMANET ETTİK?

Gebze KYK’da kalan bir öğrenci tepkisini Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ilerek, “Güneş gözlüğümü kabından çıkarıp almışlar şarj aletim çalınmış. Deterjanlarımdan eser yok. dolaplarım gittiğimde açıktı ne bir kilit ne de bazaya çivileme vardı. Aldığım baharat karışımlarını bile sonuna kadar kullanmışlar. Bu şekilde mi emanet ettik bunları? Kocaeli Gebze KYK yurdu Müdürü ile konuştum. Kendisi haklı olarak il sağlık müdürlüğüne verdiğim dilekçeden cevap beklememi istedi. Fakat ben geri dönüş yapılmayacağını biliyorum ve çalınan eşyalarımın yanlarına kalmasını istemiyorum” dedi.

EŞYALARIMIZI ALMAMIZI BİLDİRDİLER

KYK Gebze Kız Yurdu’nda kalan Buse Erkan da eşyalarının çalındığını iddia etti. Buse ders araç gereçlerinin çalındığını ve sorumluların bulunmasını şu sözlerle dile getirdi; “2017 Eylül’den beri Gebze KYK yurdunda öğrenci olarak barınmaktayım. Pandemi sürecinden itibaren yurtlardan apar topar ayrılmamızla birlikte eşyalarımı dolabıma kilitleyip kalan eşyaların da yurt tarafından bazalara kaldırıldığı haberini almıştık. Daha sonrasında ilçe sağlığın aldığı kararla KYK yurdumuz pandemi hastanesi olarak kullanılmaya başlandı ve daha 5 gün önce hastalar tahliye edildi. Daha sonra eşyalarımı almamız için yurdumuz sms attı. 

ZARARIMIN KARŞILANMASINI İSTİYORUM

Bugün eşyalarımı almak için yurda gittiğimde. Maddi olarak beni zora sokacak bölüm eşyalarımın çalındığını gördüm. Markerlar, proje tüpü, t cetveli ve en komiği de maketlerime kadar. Bunların dışında terliğim, botum, yemek kaselerim, saklama kaplarım, çamaşır sepetim,8 adet puro, led ışıklar, şampuan, deterjan, yumuşatıcı ve düşündükçe fark ettiğim bir sürü eşyam. Bir miktar biriktirdiğim para alınıp para kutumun bırakılmasıyla karşılaştım. Bunun dışında sweatim de yoktu ve en kötüsü de şöyle bir durumla karşılaştım: Kitaplarımın bulunduğu bir kutuyu açtığımda gördüğüm manzara şu şekildeydi: Hiç utanmadan hastalara verilen kullanılmış bez terliklerini kitap kutuma koymuşlar. Verilen maddi ve manevi hasarın dışında karşılaştığım bu görüntü hiç hoş değildi. Gereğinin yapılmasını ve suçluların bulunmasını, maddi-manevi zararımın karşılanmasını istiyorum.”