GTÜ’DE İLK DERS PAKDEMİRLİ’DEN!
Gebze Teknik Üniversitesi’nin Akademik Yılı açılışı ve Akıllı Tarım Uygulamaları İşbirliği Protokolü imza töreni bugün gerçekleştirildi.
05 Ekim 2020 Pazartesi 12:29
GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli katıldı. Törende ilk olarak konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Arslan “Bugün üniversitemiz adına iki ayrı sevinci yaşıyoruz. Tarım alanında üstün kalitede verimli yapılması için akıllı tarımı üniversitemizde başlatıyoruz. Pandeminden dolayı uzaktan eğitim ile güz dönemimiz başlayacaktır. Salgın ile ilgili daha iyi haberler aldığımız takdirde yüz yüze eğitime geçeceğiz. Gebze Teknik Üniversitesi ülkemizin ilk 10 arasında olan teknik üniversiteler arasında. Bünyemizde toplam 8 bin öğrencimize eğitim veriyoruz. Yabancı uyruklu akademisyen ve öğrencileri üniversitemize katıyoruz. Kampusumuzdaki Tohum ve Sertifikasyon Müdürlüğü’nün bünyemizde barındırıyoruz. Ülke olarak en bereketli topraklara sahibiz. Bu verimli toprakları akıllı tarım ile daha da verimli hale getirebiliriz. Akıllı Tarım projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
DAHA GÜÇLÜ VE KARARLIYIZ
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz konuşarak, “Son 150 yılımız sanayileşme ve teknoloji ile geçti. Sanayi devrimini yapamamanın acısını çektik. Dünya ile yarışan bir ülke haline geliyor. Sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştiriyoruz. Son 20 yılda ülke olarak kat ettiği gelişme bize imkânlar sunuyor. Son yüz yıldaki en büyük kuşatma ile karşı karşıyayız. Ancak daha güçlü ve daha kararlıyız. Bilim insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
TARIM VE TEKNOLOJİYE ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR
Törende son olarak ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuştu. Yeni dönemin ilk dersini akıllı tarım uygulamaları konusunda veren Bakan Bekir Pakdemirli, oldukça uzun bir sunum gerçekleştirdi. “Akademik hayatın içerisinde olmayı istiyorum. Kısmetse Gebze Teknik Üniversitesi olur. Tarım ve gıda vazgeçilmez olduğunu pandemi sürecinde bir kez daha anladık. Tarım umarım en az futbol kadar konuşulur. Bakanlık olarak görevimiz tarlada başlar ve tarlada biter. Üretilen ürün doğdu yerde tüketilmesi lazım. Daha verimli ve tarımda teknoloji unsuruna daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Akıllı tarım sensör, nano teknoloji, bulut teknolojileri, otonom traktörler, drone uygulamaları, artırılmış gerçeklik ve makinelerin haberleşmesi demektir ” dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 Milli Hakimiyet