21 Ekim 2024
  • Kocaeli8°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara6°C
  • Rize10°C

ÜNER: BİLİME KATKISI OLACAK KIZ ÇOCUKLARI YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kadın ve Aile Şurası’na katılan Gazeteci Ece Üner; Toplumları geleceğe taşıyan bilim olduğunu vurgulayarak, "bilime katkısı olacak kız çocuğu yetiştirmemiz gerekiyor" dedi.

Üner: Bilime katkısı olacak kız çocukları yetiştirmemiz gerekiyor

08 Mart 2022 Salı 15:49

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Aile ve Kadın Şurası bugün Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Programda konuşmacı olan Gazeteci Ece Üner şu ifadeleri kullandı: “Büyük sosyal devrimlere baktığınızda içinde kadın mücadelesini görüyorsunuz. Bugün gücümüzü yeniden keşfetme günü olsun. Çünkü küçücük dokunuşlarla dünyayı değiştirebiliyoruz. Gücünüzün farkına varın. Sizler çok değerlisiniz.

Fark yaratan Türk kadınlarını da unutmamak gerekiyor Bunlar Sabiha Gökçen, Halide Edip Adıvar… Bugün ise NASA’ya giden ilk Türk Bilim Kadını Feryal Özel. Annesi ve babası doktor. Toplumları geleceğe taşıyan bilimdir diyor. Pandemi bize gösterdi ki aşı bulmak lazım, maske bulmak lazım. Bunda da kadınların katkısı kesinlikle azımsanamaz O yüzden bilime katkısı olacak kız çocuğu yetiştirmemiz gerekiyor. Erkeği de çok sert kafeslere hapsediyoruz.