22 Eylül 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara13°C
  • Rize19°C

GEBZE'NİN İL OLMASI İÇİN REFERANDUM YAPILSIN!

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Gebze Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Gebze'nin il olması için Referandum yapılsın!

21 Nisan 2022 Perşembe 17:03

CHP İl Başkanı Yıldızlı, Gebze programları kapsamında GEGACE’nin konuğu oldu. Cemiyetin Match Plaza’da bulunan ofisine ziyaret gerçekleştiren CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı’ya, Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve yöneticiler eşlik etti. Yıldızlı, ziyaretinde ülke gündemine ve son siyasi gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Gebze’nin İl olmasıyla ilgili Gazetecilerin sorusuna yanıt veren Yıldızlı, bu konuda Plesibit(Halk oylaması) yapılması gerektiğini belirterek açık kapı bıraktı. Bölgesel Referandum olarak bilinen Plesibit ile Gebze’nin il olmasının halka sorulması gerektiğini ifade eden Yıldızlı, çıkan sonuca göre siyasi iradenin karar vermesi gerektiğini söyledi.

ÜLKE YANGIN YERİ

Gebze’nin il yapılmasıyla ilgili düşünceye olumlu bakan Yıldızlı, ekonomik gidişatın ise kötü durumda olduğunu vurguladı. Özellikle gençlerin ülkeyi terk etmek istediğini vurgulayan Yıldızlı, “Ülke yangın yeri durumunda. Bu ülkenin gençliği burada kalmak istemiyor artık. Gençlerin hayali ne yazık ki yurt dışına çıkmak. Geleceğimizi kaybetmemiz lazım, bu gençlik bizim.”dedi. Kocaeli’de 81 bin yeni seçmenin olduğunun da altını çizen Yıldızlı, hepsine ulaşarak görüşlerini alacaklarını ve beklentilerini öğreneceklerini söyledi.

TÜRKİYE’NİN BİRLİKTELİĞE İHTİYACI VAR

Son olarak Millet İttifakı ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Masası’na dair açıklamalarda da bulunan Yıldızlı, “Millet İttifakı olarak 4 siyasi parti bir arada uyum içinde çalışıyoruz. Bununla birlikte 6 siyasi parti bir araya gelerek kurduğumuz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem masası var. Aynı masanın etrafında parlamenter sistem için bir araya gelen siyasi partiler olarak ahenk içindeyiz. Türkiye’nin bu birlikteliğe ihtiyacı var.”dedi. CHP Heyetini GEGACE Başkanı Ahmet Oğuz, TGF Başkan Yardımcısı Levent Altun ve GEGACE Yönetim Kurulu üyeleri Caner Pesen, Barış Ateş, İsa Turhan ve Barış Dursun ağırladı.

14207060511650551307.jpeg