Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, çevreye hafriyat dökerek zarar veren bir firmaya 7 milyon 478 bin 937 TL idari para cezası verdi. Encümende ayrıca trafikte kuralları ihlal eden şoförlere ve tarihi geçmiş ürün satan marketlere kesilen cezalar da onaylandı.
191 GÜNDEM MADDESİ KARARA BAĞLANDI
Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi Encümen toplantısında 191 gündem maddesi karara baÄŸlandı. Toplantıda Kartepe, BaÅŸiskele ve İzmit’te bulunan 3 adet taksi durak yeri kiralandı. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden ÅŸoförlere ceza verilirken, son kullanma tarihi geçmiÅŸ ürün satan marketlere kesilen idari para cezaları da onaylandı.
Kartepe Sapanca Yolu Merkez Park karşısında 12 araçlık Maşukiye Taksi durak yeri için ihaleye tek istekli katıldı. 10 yıllığına ihaleye çıkan Taksiciler adına ihaleye katılan Uğur Özaslan 3 milyon 12 bin 200 TL teklif sundu.
36 MARKETE TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜN CEZASI
Ulaşım Dairesi Başkanlığınca daha önce yolcuyla münakaşa eden ve trafikteki huzuru bozan şoförün aracının bağlama süresi 15 gün daha uzatıldı. Zabıta Dairesi Başkanlığınca yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürün satan 36 adet markete 106 bin 308 TL idari para cezası verildi.
Vatandaşların taksi ve özel halk otobüslerindeki ihlalleri bildirdiği şikâyet dilekçeleri de karara bağlandı. Bu kapsamda müşteri memnuniyetsizliği ve diğer ihlaller nedeniyle 146 şoföre toplamda 431 bin 138 TL idari para cezası verildi.
ÇEVREYE ZARAR VEREN FİRMA CEZADAN KURTULAMADI
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca kent genelinde yapılan denetimlerde bir firmanın çevreye hafriyat döktüğü tespit edildi. Söz konusu firmaya 7 milyon 478 bin 937 TL idari para cezası verildi. Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığınca bir şarküterinin kullandığı yük asansörünün çevreye gürültü kirliliği verdiği tespit edildi ve işletmeye idari para cezası uygulandı.




