Salı, 1 Eylül 2026 01.09.2026
24°C
USD 48,26
EUR 55,97
Altın 6.838
Benzin 88,34
Dizel 81,41

İzmit’te Kaldırım İşgallerine Son Veriliyor!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kaldırım işgalleri konusunda esnafa çağrıda bulunarak 1 Ocak'tan itibaren kurallara uymayan işletmelerin mühürleneceğini açıkladı.

İzmit’te Kaldırım İşgallerine Son Veriliyor!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kentteki kaldırım işgalleri konusunda esnafa önemli bir çağrıda bulundu. Başkan Hürriyet, 1 Ocak’tan itibaren kurallara uymayan işletmelerin mühürleneceğini açıkladı. “Kaldırımlar; engellilerin, bebek arabalarının ve çocuklu ailelerin artık geçemeyecekleri noktaya geldi. 1 Ocak’tan itibaren dolaplar, masa-sandalyeler, flamalar, tabelalar ve motosikletleri kaldırımlara haksız şekilde koyan dükkanları mühürlemek zorunda kalacağız” dedi.

İNSANLAR YOLA İNMEK ZORUNDA KALIYOR

Zabıta Müdürlüğünün akıllı denetim aracı ile kaydettiği görüntüleri izleten Başkan Hürriyet, “Vatandaşlarımız yürüyemez hale geldikleri sokaklarla ilgili bize şikayette bulunuyorlar. Örneğin Yürüyüş Yolu’nda trafiğin akmadığı yere koyulan masa-sandalyeler, motosikletler ve tabelalar insanları o kadar canından bezdirdi ki insanlar mecburen yola inmek zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı.

TÜM CADDE VE SOKAKLARI KAYIT ALTINA ALDIK

Yakın zamanda bir zabıta aracını akıllı denetim aracına çevirdiklerini belirten Hürriyet, “Araca birçok açıdan görüntü kaydı yapabilen kamera sistemi yerleştirdik. Cadde ve sokaklardaki işgaller ve tabela kirliliklerini kaydediyor. İşgalleri görebilmek ve denetim mekanizmasını daha pratik hale getirmek için cadde ve sokakları akıllı denetim aracı ile tek tek kayda aldık. Kuruçeşme’den Alikahya’ya kadar tüm sokakları kayıt altına almış durumdayız. Aracımız her gün sokaklarda.” dedi.

KARARLAR, ESNAFLARA TEBLİĞ EDİLECEK

İzmit’teki en büyük sorunlardan biri kaldırım işgalleri. Zabıta ekipleri, kaldırımlarla ilgili aldıkları kararları yeni yıla kadar esnaflara tebliğ edecek. 1 Ocak’tan itibaren dolaplar, masa-sandalyeler, flamalar, tabelalar ve motosikletler kaldırımlarda haksız şekilde durmaya devam ederse dükkanları mühürlemek zorunda kalacaklarını belirtti. Engelliler, çocuklu aileler ve bebekli annelerin zorluk yaşadığını vurgulayan Hürriyet, esnafın da kent insanına yardımcı olması gerektiğini söyledi.

“İzmit’in günlük nüfusu neredeyse 1 milyon. Herkes İzmit’te oturmasa işlerini burada hallediyor. Esnafımıza düşen görev inşalara saygı göstermek. Kaldırımların kullanım hakkı tamamen vatandaşa ait.” şeklinde konuştu.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin