Pazartesi, 31 Ağustos 2026 31.08.2026
25°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.898
Benzin 85,31
Dizel 77,76

İzmit’te Yeni Kültür Alanı: Alev Alatlı Kütüphanesi!

İzmit Millet Bahçesi'nde açılan Alev Alatlı Kütüphanesi ve Sanat Galerisi büyük ilgi gördü! Başkan Tahir Büyükakın'ın öncülüğünde hayata geçirilen proje şehrin kültür-sanat hayatına yeni bir soluk getirecek.

İzmit’te Yeni Kültür Alanı: Alev Alatlı Kütüphanesi!

2 Ocak 2026 Cuma günü, İzmit Millet Bahçesi içinde yer alan Alev Alatlı Kütüphanesi ve Sanat Galerisi’nin tanıtımı yapıldı. Tanıtım törenine katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, kütüphaneye Alev Alatlı isminin verilmesi nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Başkan Büyükakın, şehrin en değerli noktasında çok özel bir kültür alanı oluşturduklarını vurguladı.

KIZINDAN, BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kenti yeni nesil kütüphanelerle tanıştırmaya devam ediyor. İzmit Millet Bahçesi içerisinde, kentin yeni kültür-sanat merkezi olmaya aday Alev Alatlı Kütüphanesi ve Sanat Galerisi de düzenlenen törenle tanıtıldı. Her detay özel olarak düşünülen kütüphanenin tanıtım programına; AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk, AK Parti İl Başkanı Dr. Şahin Talus, MHP İl Başkanı Tuncay Batı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Alev Alatlı’nın kızı Funda Firuz Aktan, STK temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Alev Alatlı’nın kızı Funda Firuz Aktan, kütüphaneye annesinin isminin verilmesinin kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

ŞEHRİN EN DEĞERLİ ALANI

Alev Alatlı Kütüphanesi’ni çok güzel bir mekanda hayata geçirdiklerini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Burada çok büyük bir millet bahçesi var. Şehrin kalbinde bir kültür alanı. Ve en değerli alan, en kıymetli olanlara yani sevgili öğrencilere tahsis edildi. Onların, ‘Başkanım bize kütüphane yapın ama orası yaşam alanı olsun’ talepleri vardı. Biz de kullanıcıya tasarımlar yapmalıyız hareketiyle onlara özel tasarımlar üretmeye başladık” ifadelerini kullandı.

24 SAAT YAŞAYAN BİR MERKEZ

Kocaeli’de kütüphanelerin en özel yerlere yapıldığına da dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Darıca’da deniz manzaralı bir kütüphanemiz var. Burada da 200 metre yürüdüğünüzde denizle buluşabiliyorsunuz. Burası tam bir yaşam alanı. İçinde bulunduğumuz yer, sergi alanı. Şehrimizde gerçek sergi alanlarımız yoktu. Ama burası şehre yakışan, çok güzel bir sergi alanı olacak. Alev Alatlı Kütüphanesi ve Sanat Galerisi, 2 bin metrekarelik yapılar olarak tasarlandı. Yakında kente kazandırılacak butik akvaryumla birlikte burası, 24 saat yaşayan bir merkez olacak” dedi.

BURASI 5 BİN YILLIK AKLIN YANSIMASI

Başkan Büyükakın, İzmit Millet Bahçesi’nin şehrin yeni yaşam alanlarından biri olacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Aslında kentsel tasarımın dantel motiflerinin parçaları gibi serpiştirildi. Eskiden Kocaeli Fuarı olarak biliniyordu ama zaman içinde o fuardan eğlence mekanlarına, düğün salonlarına kadar gelen bir süreç yaşadı. Lunaparktan ibaret kaldı ama şimdi bambaşka bir fonksiyona büründü. Burası şimdi, yeni yüzyıla hazırlanan, yeniden inşa edilen ve arkasında 5 bin yıllık tarihin izlerini taşıyan aklın tasarımına yansıyan bir yapı.”

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin