Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Kültür Alanı’nda yeni bir bilim ve teknoloji merkezi kuruyor. Bu proje, Kocaeli’nin teknoloji ve bilim merkezlerini tek çatı altında birleştirmeyi amaçlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
TEKNOLOJİYE 20 MİLYONLUK DESTEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, teknoloji takımlarına verdiği desteği bu yıl 6 milyon liradan 20 milyon liraya çıkardı. Seka’da kurulacak Teknoşehir, 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanda hayata geçirilecek. Başkan Büyükakın, projenin genç Cumhuriyet’in izlerini taşıyan bir alanda gerçekleştiğini belirtti.
ÇOK FONKSİYONLU BİR MERKEZ
Proje, Anıtlar Kurulu’ndan onay aldı ve mevcut yapının bazı bölümleri dönüştürülecek. Teknoşehir, çok fonksiyonlu bir merkez olarak planlanıyor. Vinsan alanındaki teknoloji takımları ve Mehmet Ali Paşa Mahallesi’ndeki atölyeler buraya taşınacak. Ayrıca tematik bir kütüphane ve gençlerin kullanımına yönelik atölyeler de bulunacak.
YENİ TÜRKİYE’YE HAZIRLIK
Teknoşehir, sadece bir proje değil, Yeni Türkiye vizyonunun sahaya yansıması olarak görülüyor. Geleceğin dünyasında rekabetçi olacak gençler için bir merkez oluşturuluyor. Burada kodlama sınıfı, modüler atölyeler, mekanik atölyeler ve daha birçok yenilikçi alan yer alacak.
