CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere yönelik dikkat çeken vaatlerde bulundu. Özel, en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine yükselteceklerini ve bayram ikramiyelerini de asgari ücret tutarına çıkaracaklarını açıkladı.
EMEKLİLER İÇİN YENİ DÜZENLEMELER
Bu düzenlemeler için gereken kaynağın altı yüz elli milyar Türk Lirası olduğunu belirten Özel, iki bin yirmi altı bütçesine işaret ederek önemli bir vergi eleştirisinde bulundu. Özel, “2026 bütçesinde 768 milyar TL zengin şirketlerden alınmayan kurumlar vergisi var” ifadelerini kullandı.
GELİR ADALETİ VE ALIM GÜCÜ
Özgür Özel, yapılacak düzenlemelerle hem emeklilerin alım gücünün artırılacağını hem de gelir adaletinin sağlanacağını vurgulayarak, gerekli kaynağın bütçe içinde mevcut olduğunu savundu.
