Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocukların güvenli ve eğitici ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla kurduğu Lokomotif Çocuk Köyü projesini genişletiyor. Bu proje, ‘Çocuk Dostu Şehir’ vizyonunu güçlendirmek için Vinsan’da hizmete girecek.
KENT GENELİNDE YAYGINLAŞIYOR
Proje, Gebze ile birlikte İzmit Vinsan’a da kuruluyor. Bu merkezler, çocukların güvenle vakit geçirebileceği ve keşfederek öğrenmeyi teşvik eden mekanlar olarak hizmet verecek. İzmit Lokomotif Çocuk Köyü, eski Lastik-İş Sosyal Tesisleri içerisinde inşa ediliyor ve Şubat ayında hizmete alınması planlanıyor.
ÇOCUKLAR İÇİN HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ
Çocuklara eğitim verecek vagonlar; ‘Çevreciler’, ‘Gönüllüler’, ‘Kaşifler’, ‘Kültürlüler’, ‘Marangozlar’, ‘Mimarlar’, ‘Müzisyenler’, ‘Okurlar’, ‘Sanatçılar’, ‘Sağlıkçılar’, ‘Şefler’ ve ‘Tamirciler’ olarak planlandı. Bu vagonlarda minikler; doğayı korumayı, bilimsel merakı, sanatsal üretimi, toplumsal dayanışmayı, sağlıklı yaşamı ve üretkenliği yaşayarak öğrenme fırsatı bulacak.
ÇOCUK DOSTU ŞEHİR KOCAELİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocuklara yönelik yatırımlarıyla ‘Çocuk Dostu Şehir’ vizyonunu güçlendiriyor. Parklar, atölyeler, eğitim merkezleri ve çocuk etkinlikleriyle kentteki her çocuğun eşit imkanlardan yararlanması için çalışan Büyükşehir Belediyesi, yeni lokomotif köylerini kısa sürede hizmete almak için çalışmalarını sürdürüyor.
