Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılığın men ve takibine yönelik yürüttüğü kararlı çalışmalar neticesinde Körfez ilçesinde dev bir sevkiyatı durdurdu. D-100 karayolu üzerinde düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere hazırlanan yüz binlerce boş makaron ele geçirildi.
D-100 KARAYOLUNDA OPERASYON
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saha çalışmaları ve istihbarat faaliyetleri doğrultusunda kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı.
11 Şubat 2026 tarihinde, Körfez ilçesi D-100 Karayolu Ankara istikametinde seyir halindeki şüpheli bir araç durduruldu. Güvenli bölgeye çekilen araçta yapılan detaylı aramalarda, yasal olmayan yollarla taşınan yaklaşık 600 bin adet boş makaron ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, operasyonla büyük bir vergi kaybının önüne geçildi.
İKİ ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI
Operasyon kapsamında araç içerisinde bulunan iki şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı tahkikat devam ediyor.
