Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Kent Meydanı’nda kurduğu Ramazan Çadırı, hafta sonu etkinlikleriyle doldu taştı. Çadır, her zamanki gibi sevgi, hoşgörü ve birlikteliğin merkezi oldu.
Cumartesi günü, “Renkli Camii Sarkacı Atölyesi” ile başladı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Eğitmenleri eşliğinde cami sarkacı boyama etkinliği yapıldı. Çocuklar, kartondan kestikleri cami sarkaçlarını boyayarak evlerine götürdü.
AYNI SOFRADA İFTAR MUTLULUĞU
İftar saatiyle birlikte vatandaşlar, kardeşlik sofrasında bir araya geldi. Akşam ezanıyla oruçlar açıldı. Ramazan’ın ikinci cumartesi akşamı, birlik ve beraberlik görüntüleriyle hafızalara kazındı.
Mehter marşları yankılandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, birbirinden güzel marşları seslendirdi. Vatandaşlar da marşlara eşlik etti.
KAPTAN PENGU SAHNEDE
Cumartesi akşamının son etkinliği, miniklere özeldi. Kaptan Pengu ve arkadaşları sahneye çıktı. Çocuklar, sevdikleri çizgi film karakterlerini görmekten mutlu oldu.
Pazar günü de etkinlikler devam etti. Büyükşehir Belediye Konservatuvarı tarafından düzenlenen “Nur Tuvale Taşımak Atölyesi” ile başladı. Çocuklar camii resimleri çizerek boyama yaptı.
BİLİM ŞOV İLGİYLE İZLENDİ
Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi, minikler için Bilim Şov gerçekleştirdi. Köpük patlaması, sıvı azotla basınç deneyleri, bulut ve büyük alevler deneyi çocukların ilgisini çekti.
Tarık Genç, en sevilen ilahilerini seslendirdi. Genç, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Karagöz ve Hacivat da Ramazan sahnesine konuk oldu.
