Pazar, 13 Eylül 2026 13.09.2026
27°C
USD 48,52
EUR 56,28
Altın 6.785
Benzin 102,17
Dizel 89,35

Kartepe’de sanat rüzgarı esti

Kartepe Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı'nda kurulan otağ çadırı, sanatseverlerin yeni buluşma noktası oldu.

Kartepe’de sanat rüzgarı esti

Kartepe Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’na kurulan otağ çadırı, sanatseverlerin buluşma noktası oldu.

Geleneksel Sanatlar Modern Dokunuşlarla Buluştu. Otağ çadırının otantik havasında gerçekleştirilen Cam Altı Boyama Atölyesi, katılımcıları zamanda yolculuğa çıkardı. Unutulmaya yüz tutmuş bu sanatı deneyimleyen Kartepeliler, camın arka yüzeyine işledikleri figürlerle kendi eserlerini oluşturdu. Eğitmenler eşliğinde yapılan çalışmalarda, sabır ve estetik ön plana çıktı.

IŞIĞIN SANATLA DANSI

Mozaik Lamba Atölyesi günün en çok ilgi gören durağı oldu. Rengarenk cam parçalarını bir araya getiren katılımcılar, geometrik desenler ve geleneksel motiflerle kendi lambalarını tasarladı. Işığın renkli camlarla buluştuğu bu atölye, çadır içerisinde görsel bir şölene dönüştü.

RAMAZAN SOKAĞI İLGİ GÖRÜYOR

Kartepe Kent Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı, etkinlikleri, atölyeleri ve atmosferiyle vatandaşların ilgisini görüyor. Meydana gelen Kartepeliler hem sanatla buluşuyor hem de Ramazan’ın paylaşma ve birlik ruhunu yaşıyor.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin