Pazartesi, 31 Ağustos 2026 31.08.2026
25°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.911
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Balık pazarında ‘deniz turnası’ aldatmacası!

Kocaeli'deki balık halinde, avlanması yasak olan tatlı su turna balıklarının "deniz turnası" adıyla satıldığı iddia edildi. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi, denetim çağrısında bulundu.

Balık pazarında ‘deniz turnası’ aldatmacası!

Kocaeli Balık Hali’nde bir balıkçıda yaşanan olay, yasak avcılık ve tüketiciyi yanıltma iddialarını gündeme getirdi. Bir tezgahta, avlanması yasak olan tatlı su turna balıkları, “deniz turnası” adıyla satılıyor.

Su ürünleri tebliğlerine göre, iç sularda üreme dönemindeki turna balığının avlanması yasak. Ancak yasa dışı yollarla elde edildiği iddia edilen bu balıkların, farklı bir tür gibi tanıtılarak satılması tepki çekiyor. Vatandaşlar, bu tür denetimsiz satışların ekolojik dengeye zarar verdiğini ve halk sağlığını riske attığını belirtiyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Vatandaşlar, “Hem yasak dönemde avcılık yapılıyor hem de insanlar başka bir balık yediği düşüncesiyle aldatılıyor. Bu tezgâhları denetleyen yok mu? Sürdürülebilir balıkçılık için bu tür suistimallere göz yumulmamalı” şeklinde konuştu.

DENETİMLER ARTACAK MI?

Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri ile zabıta ekiplerinin pazar yerlerindeki denetimlerini sıkılaştırması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin