Cumartesi, 29 Ağustos 2026 29.08.2026
24°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Ekranlı Teyp Kullananlara 21 Bin TL Ceza!

Araçlara sonradan takılan ekranlı teypler yasaklandı. Bu cihazları kullanmaya devam eden sürücülere 21 bin TL ceza kesilecek.

Ekranlı Teyp Kullananlara 21 Bin TL Ceza!

Araç içerisinde multimedya deneyimini artırmak amacıyla sonradan takılan ekranlı “double” teypler, güncellenen trafik mevzuatı ile yasak kapsamına alındı. Sürüş güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle alınan bu kararın ardından, söz konusu ekipmanları kullanmaya devam eden araç sahiplerine 21.000 TL tutarında idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ RİSKİ

Söz konusu düzenleme, sürücülerin dikkatini dağıtarak trafik güvenliğini riske atan ve standartlara uygun olmayan multimedya sistemlerinin kullanımını sınırlamayı hedefliyor. Yasak kararının duyulmasının ardından vatandaşlardan tepkiler yükselirken, uygulama birçok araç sahibi tarafından endişe ile karşılandı. Denetimlerin sıkılaştırılacağı bu dönemde, sürücülerin cezai yaptırımlarla karşılaşmaması için araçlarındaki donanımları gözden geçirmeleri bekleniyor.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin