Pazar, 18 Ekim 2026 18.10.2026
14°C
USD 49,45
EUR 55,62
Altın 6.633
Benzin 84,30
Dizel 96,90

İran Büyükelçiliği: Mühimmat İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

İran'ın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'ye mühimmat fırlatıldığı iddialarını yalanladı. MSB ise İran'dan ateşlenen bir mühimmatın NATO unsurlarınca etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İran Büyükelçiliği: Mühimmat İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

İran’ın Ankara Büyükelçiliği, İran’dan Türkiye’ye doğru herhangi bir mühimmat fırlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Büyükelçilik, konunun incelenmesi için Türkiye ile ortak bir teknik ekip oluşturulmasına hazır olduklarını belirtti ve Türkiye’nin ulusal egemenliğine saygı duyduklarını vurguladı.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) ise 13 Mart 2026’da yaptığı açıklamada, İran’dan ateşlenip Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

ÜÇÜNCÜ VAKA

Bu olay, 28 Şubat 2026’da başlayan süreçte Türkiye hava sahasına yönelen ve NATO unsurlarınca imha edilen üçüncü balistik mühimmat vakası oldu.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin