Körfez Belediyesi, boş araziye gelişi güzel atık bırakan bir kişiyi tespit etti. Kurulan fotokapanlar sayesinde plakası belirlenen araç sahibine yasal işlem uygulandı.
FOTOKAPAN ELE VERDİ
Körfez Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan kaçak moloz ve hacimli atık dökümünün önüne geçmek için belirli noktalara fotokapanlar yerleştirdi. Ekipler, gece saat 04.00 sularında bir aracın boş araziye katı hacimli atık attığını belirledi.
YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Hızla harekete geçen ekipler, aracın sürücüsünü tespit ederek yasal işlem başlattı. Çevre kirliliğine neden olan atıklar temizlenerek alan düzenlendi. Yetkililer, çevreyi korumanın sadece kurumların değil, tüm vatandaşların görevi olduğunu vurguladı.
“ATMAYIN, ARAYIN ALALIM”
Körfez Belediyesi, denetimlerle çevreyi tehdit eden unsurlara anında müdahale ediyor. Vatandaşların sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Atıklarını uygun şekilde bertaraf etmek isteyenler, Körfez Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım isteyebilir.
