Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kocaeli, hafta ortasından itibaren soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Çarşamba öğleden sonra sıcaklıklar düşecek.
Soğuk hava nedeniyle 9 Nisan Perşembe gecesinden itibaren Kocaeli’nin doğu kesimlerinde orta kuvvette zirai don riski bekleniyor. Uzmanlar, bu durumun tarımsal faaliyetleri olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor.
VALİLİK UYARDI
Kocaeli Valiliği, Cumartesi’ye kadar sürmesi beklenen buzlanma ve zirai don tehlikesine karşı çiftçileri ve üreticileri uyardı. Hava şartlarındaki değişimlerin takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.
KRİTİK UYARILAR
Valilik, zirai don riskine karşı alınması gereken önlemler konusunda detaylı bilgilendirme yaptı. Üreticilerin ürünlerini korumak için gerekli tedbirleri alması önem taşıyor.
Kamuoyu, hava durumuyla ilgili güncel bilgileri takip ederek olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalı.
