Dilovası’nda faaliyet gösteren Çolakoğlu Metalurji fabrikasında yaşanan ve 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Olayda ihmali olduğu belirlenen, fabrika kısım müdürü dahil 3 kişi tutuklandı.
5 Nisan’da meydana gelen ve büyük üzüntüye yol açan kazanın ardından Dilovası Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. İş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almadıkları ve ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle fabrika kısım müdürü M.G., mühendis Ç.S. ve iş güvenliği uzmanı H.G. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 METREDEN DÜŞTÜLER
Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından birinde meydana gelen olayda, çelik üretimi sırasında 4 işçi yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. İşçilerden Tamer Aydoğdu, Resul Kardaş ve Şah İsmail Mayda, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
TEDAVİSİ BİTTİ
Aynı kazada yaralanan ve Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Tarık Korkmaz’dan iyi haber geldi. Korkmaz’ın tedavisinin tamamlandığı ve taburcu edildiği belirtildi. İş kazasıyla ilgili yargı sürecinin bilirkişi raporlarıyla devam edeceği öğrenildi.
