Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) Nisan ayı meclis toplantısı, tanıtım filmi maliyetlerine yönelik tartışmaların ardından Başkan Tahir Büyükakın’ın açıklamalarıyla gündeme geldi. Yüksek ödeme iddialarına yanıt veren Büyükakın, belediye kaynaklarının korunması konusunda kararlı olduğunu vurguladı.
13 SANİYE İÇİN 340 BİN TL
Meclis toplantısında bir tanıtım filmi için 340 bin TL ödendiği iddialarına cevap veren Başkan Büyükakın, bu tür bir harcamaya izin vermeyeceğini belirtti. Büyükakın, “Ben 13 saniyelik bir tanıtım filmi için 340 bin TL ödettirmem. Eğer böyle bir şey ödendiyse ben bunu onlara ödetirim,” diyerek konunun takipçisi olacağını ifade etti.
DAİRE BAŞKANINI GÖREVDEN ALIRIM
Harcamalarla ilgili denetimlerin devam edeceğini ve usulsüzlük tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağını belirten Büyükakın, “Bu belediyenin tanıtım filmi bile olsa, eğer 13 saniyelik bir filme 340 bin TL ödendiyse ilgili daire başkanını görevinden alacağım,” şeklinde konuştu.
