Cuma, 16 Ekim 2026 16.10.2026
9°C
USD 49,42
EUR 55,41
Altın 6.618
Benzin 84,30
Dizel 96,90

Gülistan Doku soruşturmasında eski başhekim tutuklandı

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan Gülistan Doku soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gülistan Doku soruşturmasında eski başhekim tutuklandı

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku soruşturmasında kritik bir gelişme yaşandı. Yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMADA YENİ BİR BOYUT

Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen adli süreçte bugüne kadar çok sayıda ifade alınmış ve çeşitli bilirkişi raporları hazırlanmıştı. Ancak soruşturmanın seyri, o dönem görev yapan Başhekim Çağdaş Özdemir’in tutuklanmasıyla yeni bir boyut kazandı. Özdemir’in, soruşturmanın gizliliğini ihlal, delilleri karartma veya adli süreci yanıltmaya yönelik iddialar çerçevesinde mercek altına alındığı ifade edildi.

KAMUOYU ADALET BEKLİYOR

Yıllardır kızlarından bir iz bekleyen Doku ailesi ve davanın takipçisi olan sivil toplum kuruluşları, yaşanan bu tutuklamanın karanlıkta kalan noktaların aydınlatılması için bir dönüm noktası olmasını temenni ediyor. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturmada, tutuklama kararının ardından dosyadaki diğer şüpheliler ve tanık ifadelerinin yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin