Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Şenlikleri, çocukları Milli İrade Meydanı’nda bir araya getirmeye devam ediyor. Hafta sonu da yoğun ilgiyle süren şenliklerde çocuklar, birbirinden farklı ve keyifli atölyelerde hem eğleniyor hem de yeni bilgiler ve beceriler kazanıyor.
Şenlik alanında çocukların gelişimine katkı sunan, el becerilerini geliştiren ve öğretici birçok atölye etkinliği yer alıyor. Bu kapsamda minik katılımcılar, “Bez Çanta Boyama”, “Baskı Boyama” ve “3D Boyama” atölyelerinde farklı figür ve yazıları renklendirerek yaratıcılıklarını sergileme fırsatı buluyor.
YARATICILIK VE BECERİLER GELİŞİYOR
Çocuk şenliğinin en ilgi çekici atölyelerinden biri olan “Ahşap Topaç Yapımı”nda çocuklar, el becerilerini geliştirirken aynı zamanda topaç yapımının inceliklerini deneyimleyerek öğreniyor. “Birleştir ve Kazan” atölyesinde zamana karşı yarışan çocuklar, “Kil Tablet” atölyesinde ise dikkatli ve el-göz koordinasyonuna odaklanarak özgün eserler ortaya çıkarıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara özel bu etkinlikleri, eğlence ve öğrenmeyi bir araya getirerek unutulmaz anılar biriktirmelerine olanak tanıyor. Şenlikler, çocukların hem sosyal hem de bilişsel gelişimlerine önemli katkılar sunmaya devam ediyor.
