Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, gençliğe yönelik vizyonunu ortaya koydu. Başkan Büyükakın, Kocaeli’de “Teknofest Kuşağı” yetiştirdiklerini vurgulayarak, gençlerin sadece tüketici değil, aynı zamanda teknoloji üreten bireyler olmaları gerektiğini belirtti.
KODELİG İLE GELECEK İNŞA EDİLİYOR
Büyükakın, bu hedefe ulaşmak için KODELİG projesinin önemine değindi. Proje kapsamında çocukların donanım ve yazılım alanlarında dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelmelerinin amaçlandığını ifade etti. Kocaeli’de düzenlenen etkinliklerin sadece bir robot yarışmasından ibaret olmadığını dile getiren Büyükakın, bu organizasyonların “Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarınlarını inşa edecek bir iradeyi” temsil ettiğini söyledi.
Başkan Büyükakın, KODELİG26’nın asıl kazananının Türkiye olduğunu belirterek, gençlerin teknolojiye olan ilgisinin ülkenin geleceği için kritik bir rol oynadığını vurguladı. Bu tür projelerin, gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmada ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırmada kilit rol oynadığı değerlendiriliyor.
