Pazartesi, 31 Ağustos 2026 31.08.2026
27°C
USD 48,26
EUR 55,97
Altın 6.870
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Cebimiz rahatladı

Şimşek: Akaryakıt fiyatları çok daha yüksek olurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşel mobil sisteminin akaryakıt fiyatları üzerindeki etkisini açıkladı. Bakan Şimşek, sistem olmasaydı mazotun 89.4 TL, benzinin ise yaklaşık 79 TL olacağını belirtti.

Şimşek: Akaryakıt fiyatları çok daha yüksek olurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel enerji piyasalarındaki dalgalanmaların Türkiye ekonomisine etkisini azaltmak amacıyla uygulanan eşel mobil sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, sistemin devreye alınmaması durumunda akaryakıt fiyatlarının çok daha yüksek seviyelere ulaşacağını vurguladı.

Jeopolitik gerilimler ve küresel petrol fiyatlarındaki ani artışların enflasyon üzerindeki baskısını hafifletmek için vergi ayarlamalarıyla desteklenen eşel mobil sisteminin kritik bir rol oynadığını belirten Şimşek, “Eşel mobil olmasaydı bugün mazot 89.4 TL, benzin yaklaşık 79 TL olacaktı” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, sistemin tüketici üzerindeki yükü ne denli azalttığını gözler önüne serdi.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin