İzmit’in kalbindeki Cumhuriyet Parkı, son günlerde çocuklu ailelerin güvenlik endişeleriyle gündemde. Şehrin en işlek dinlenme alanlarından biri olan parkta, özellikle çocuk oyun gruplarının bulunduğu bölgelerde alkol alan şahısların varlığı, vatandaşlar arasında büyük huzursuzluk yaratıyor.
Günün her saatinde yoğun olan parkta, çocukların oyun oynadığı alanların hemen yanı başında alkol tüketilmesine tepki gösteren aileler, bu durumun hem kötü örnek teşkil ettiğini hem de güvenlik zafiyeti doğurduğunu belirtiyor. Parka gelen ziyaretçiler, alkollü şahısların çevreye rahatsızlık verdiğini ve zaman zaman yaşanan sözlü tartışmaların aile ortamını bozduğunu dile getiriyor.
Denetimler Artırılsın Talebi
Vatandaşlar, gündüz saatlerinde durumun daha da belirginleştiğine dikkat çekerek, İzmit Belediyesi’nden park içerisindeki denetimlerin artırılmasını talep ediyor. Parkta huzur ve güvenliğin yeniden tesisi için zabıta ekiplerinin devriyelerini sıklaştırması ve oyun alanları çevresinde daha sıkı önlemler alınması isteniyor. Aileler, çocuklarıyla birlikte güvenle vakit geçirebilecekleri bir ortamın sağlanmasını bekliyor.
