Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye genelinde 33 ili kapsayan eş zamanlı bir operasyonla yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarına karşı büyük bir darbe indirildiğini duyurdu. Suç ekonomisine ve özellikle gençleri hedef alan bu yapılara yönelik gerçekleştirilen bu geniş kapsamlı operasyon, ülkenin dört bir yanında eş zamanlı olarak yürütüldü.
8,7 Milyar TL’lik Suç Geliri Ortaya Çıkarıldı
Bakan Gürlek’in açıklamalarına göre, operasyon kapsamında yürütülen teknik ve mali incelemeler sonucunda suç organizasyonunun elinde bulunan tam 8 milyar 700 milyon TL tutarındaki devasa bir suç geliri tespit edildi. Bu rakam, son dönemde Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük mali suç operasyonlarından biri olarak kayıtlara geçti ve suç şebekelerinin finansal gücüne önemli bir darbe vurdu.
Bakan Gürlek, “Gençlerimizin kanını emen kirli bir çark daha darmadağın edilmiştir” ifadelerini kullanarak, suç şebekelerine karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi. Operasyonun, hem toplumsal huzuru korumak hem de ülke ekonomisine kasteden yasa dışı para akışını kesmek adına kritik bir adım olduğu belirtildi. Adalet Bakanlığı, milletin huzuruna ve güvenliğine yönelik her türlü tehdide karşı devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu ve suçluların adalete teslim edilmesi noktasında hiçbir taviz verilmeyeceğini vurguladı.
