Başiskele’nin Kılıçarslan Mahallesi’nde bulunan Kesmar Yankı Sitesi sakinleri, bölgede süregelen inşaat faaliyetleri nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Seymen mevkii Başiskele sınırları içerisinde yer alan sitenin önündeki yolun, ev yapımı sırasında kazılıp düzeltilmeden bırakılması, mahalleli arasında ciddi tepkilere yol açtı.
Ulaşım Çileye Dönüştü
Site sakinleri, yolun mevcut durumunun araç trafiği için uygun olmadığını vurguluyor. Derin çukurlar ve engebeler yüzünden araçların alt kısımlarının sürekli yere vurduğu, bu durumun da maddi hasarlara neden olduğu ifade edildi. Günlük ulaşımın adeta bir çileye dönüştüğünü belirten vatandaşlar, yolun bir an önce eski haline getirilmesini beklediklerini kaydetti.
Sorunlar sadece bozuk yolla sınırlı kalmıyor. İnşaat sürecinde ortaya çıkan molozların ve atıkların gelişigüzel bir şekilde yol kenarına bırakılması, hem çevre kirliliğine hem de görüntü kirliliğine yol açıyor. Mahalle sakinleri, Başiskele Belediyesi ekiplerinin ve ilgili inşaat firmasının bu sorumsuzluğa derhal son vermesini, yolun onarılmasını ve moloz yığınlarının bölgeden ivedilikle kaldırılmasını talep ediyor.

0 Yorum