Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği EnFest ile kentin spor nabzını yükseltiyor. Türkiye’nin en genç, dinamik ve renkli festivali olarak öne çıkan EnFest, gençlere unutulmaz bir bayram coşkusu yaşatmaya hazırlanıyor.
3 Gün Sürecek Spor ve Eğlence Dolu Program
Sporun, eğlencenin ve adrenalinin bir araya geldiği EnFest, 17-18-19 Mayıs tarihlerinde İzmit Milli İrade Meydanı’nda kapılarını açacak. Festival boyunca Bungee Jumping’den tırmanma duvarına, kaykay gösterilerinden çeşitli spor oyunlarına kadar dopdolu bir program gençleri bekliyor. EnFest Spor Oyunları kapsamında 4×4 futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, ayak tenisi, dart ve ödüllü FC26 turnuvası gibi farklı branşlarda turnuvalar düzenleniyor.
2 Binden Fazla Sporcu Kıyasıya Mücadele Etti
Hem rekabeti hem de eğlenceyi bir arada sunan EnFest Spor Oyunları’nda ön eleme müsabakaları 4-14 Mayıs tarihlerinde Umuttepe Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Üniversite kategorisinde bin 237, lise kategorisinde 356, kulüpler kategorisinde 270 ve Herkes İçin Spor kategorisinde 390 olmak üzere toplam 2 bin 253 sporcu kıyasıya mücadele etti. Bu büyük mücadelelerin ardından finale kalan sporcular, Milli İrade Meydanı’nda şampiyonluk için ter dökecek. Turnuvada ilk üçe girmeyi başaran sporcular hediye çekleriyle ödüllendirilecek.
